Newsbit

Amerika / Verenigde Staten

Cryptomarkt is verdeeld over de Amerikaanse verkiezingen

Amerika / Verenigde Staten

Altcoins hebben het zwaar terwijl crypto handelaren verdeeld zijn over wie de Amerikaanse verkiezingen zal winnen.


Altcoins hebben het zwaar

De altcoins hebben het zwaar vandaag. In de afgelopen 24 uur hebben we de meeste coins flinke verliezen zien lijden. Zo verloor Ethereum 2,15% van zijn waarde, XRP 2% en Bitcoin Cash 7,14% in de afgelopen 24 uur.


Crypto wereld is een verdeeld

De reguliere peilingen achten de kans groot dat Biden de nieuwe president zal worden. The Economist laat weten dat Trump slechts 4% kans heeft om herkozen te worden. Toch lijkt het sentiment in de cryptomarkt een stuk meer verdeeld.

Op het op Ethereum gebaseerde voorspellingsplatform Polymarket is te zien dat 38% van de mensen een herverkiezing van Trump verwachten. 62% van de mensen verwacht dat Joe Biden de nieuwe president zal worden.

Op Augur zien we zelfs dat 42,8% van de mensen verwachten dat Trump herkozen wordt. Het is dus uitermate opvallend dat de cryptowereld Trump een veel grotere kans toedicht dan de traditionele markt.


Alle ogen gericht op een nieuwe stimulus regeling

Op de aandelenmarkten zijn de futures redelijk stabiel terwijl het Amerikaanse publiek naar de stembus gaat. De Dow Jones stijgt vandaag met 1,6% en de NASDAQ ziet een kleine winst van 0,3%.

Ondanks dat het er in de peilingen op lijkt dat Biden zal gaan winnen, suggereren analisten dat de uitkomst niet zo snel zal worden beslist als in de voorgaande jaren.

Bijna 100 miljoen Amerikanen hebben hun stem al eerder via de post uitgebracht. Mede daarom krijgen staten zoals Pennsylvania drie dagen extra om alle stemmen te tellen.

Misschien wel het belangrijkste punt voor de aandelenmarkt lijkt te zijn hoeveel staatssteun er in de economie zal vloeien. Als de democraten de verkiezingen winnen en de meerderheid in het Senaat krijgen zullen er waarschijnlijk grote stimuleringsrondes plaatsvinden.

Echter, als Biden wint maar de Republikeinen de Senaat blijven bekleden zal het een probleem kunnen worden om de stimulus regeling erdoorheen te krijgen. Als Trump wint, maar de Senaat de andere kant op gaat, kan het nog erger zijn vanuit een stimuleringsperspectief.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top