Metsada Israël
Bitcoin

Cryptomarkt krabbelt weer overeind na escalatie Iran-Israël conflict

De spanningen in de wereld liepen afgelopen weekend flink op door een ongekend conflict tussen Iran en Israël. De gebeurtenissen op zaterdagavond zorgden even voor flinke schokken op de wereldwijde markten, waaronder de cryptomarkt. Op het moment van schrijven is er echter weer een duidelijk herstel te zien in de cryptowereld.

Net als bij het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zagen we eerst een keiharde daling, gevolgd door een relatief snel herstel van de markt.

Bitcoin blijft sterke steun houden rond de $60.000 grens

De angst voor escalerende spanningen zorgde voor een flinke duikvlucht van Bitcoin. Tijdens het conflict zakte de prijs even weg naar $60.800 en tijdens de terugval van de markt ging zo’n $962,4 miljoen verloren op de derivatenmarkten. Daar spelen handelaren met geleend geld en kan er heel snel heel veel kapitaal in rook opgaan.

Crypto-analist Ash Crypto ziet deze daling als een reactie op de verwachte gevolgen van oorlog, zoals stijgende prijzen voor grondstoffen als olie en goud. Die gevolgen leiden tot hogere inflatie, waardoor renteverlagingen door centrale banken minder waarschijnlijk worden.

“Zodra de koersen van Bitcoin en andere cryptomunten hard onderuitgingen, raakten mensen met posities met een hoge hefboomwerking in de problemen. Die moesten gedwongen verkopen, wat leidde tot nog meer verkoopdruk,” aldus Ash Crypto. Hij ziet hiermee een parallel met eerdere uitverkopen, zoals bij het begin van de coronacrisis in 2020 en het uitbreken van de oorlog in Oekraïne.

Cryptomarkt veert op

Inmiddels zijn Bitcoin en andere grote munten alweer flink hersteld. Bitcoin noteert op het moment van schrijven een koers van de $66.145, een stijging van 2,70% ten opzichte van de afgelopen 24 uur. Ethereum (ETH) en Solana (SOL) laten een nog indrukwekkendere comeback zien, met stijgingen van respectievelijk 6,94% en 8,47%.

Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, voorspelde na de aanvankelijke uitverkoop al een herstel van de koersen:

“Oorlogen kosten bakken met geld… Laten we hopen dat het niet verder escaleert, maar na de schok van de risicovolle verkoop zal Bitcoin zijn opwaartse trend weer hervatten,” zo schreef Novogratz op Twitter. Novogratz hoopt een groot regionaal conflict voorkomen kan worden. Dat is volgens hem cruciaal voor Bitcoin en de rest van de financiële markten.

Ondanks de correcties van afgelopen weekend blijft Ash Crypto optimistisch over de prestaties van Bitcoin op de korte termijn.

“Op dit moment handelt Bitcoin boven de $63.000 met een sterke steun op het niveau van $60.000. Als dat niveau niet houdt, is er nog een belangrijke steunzone rond de $56.000 – $58.000. Hier hebben veel nieuwe ‘whales’ (kopers van ETF’s) hun Bitcoin gekocht,” aldus Ash Crypto.

Daarnaast staat natuurlijk ook nog de Bitcoin halving op het programma voor deze week, wat op de langere termijn een bullish effect op de koers moet hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Solo Bitcoin miner verdient bijna $200.000 met zeldzame individuele blokvalidatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’