Ripple rechtszaak
Exchange, Regulatie

Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase

Een rechter heeft geoordeeld dat de Securities and Exchange Commission (SEC) over voldoende bewijs beschikt om een rechtszaak aan te spannen tegen crypto beurs Coinbase.

De autoriteiten stellen dat er sterke argumenten zijn om aan te nemen dat de bekende crypto beurs functioneert als een niet-geregistreerde broker.

Deze rechtszaak zou aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor het Amerikaanse crypto-bedrijf en de bredere cryptocurrency markt.

Rechter beslist, de rechtszaak gaat door

Katherine Polk Failla, de rechter die de zaak behandelt, heeft op woensdag de diverse verzoeken van Coinbase om de door de SEC aangespannen zaak te verwerpen, afgewezen.

De rechter oordeelde dat de beschuldigingen van de Amerikaanse toezichthouder geloofwaardig zijn, waardoor de zaak kan doorgaan. Verder heeft rechter Polk Failla 19 april als uiterste datum vastgesteld voor beide partijen om een tijdschema voor de rechtszaak overeen te komen.

Wat betekent dit voor Coinbase?

De rechtszaak tegen Coinbase kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. Het platform staat bekend als een van de meest populaire handelsplatformen ter wereld, en veel financiële instellingen vertrouwen erop voor het bewaren van hun digitale valuta.

Het trekken van parallellen met de langdurige juridische strijd tussen Ripple en de SEC is niet vergezocht. Die zaak heeft al geruime tijd gevolgen voor Ripple en het XRP-netwerk. Dergelijke onzekerheid kan leiden tot zorgen bij gebruikers van Coinbase, wat mogelijk resulteert in het verlies van klanten.

Rechter ziet risico’s in crypto markt

De rechter maakte in haar vonnis een noemenswaardige opmerking. Ze stelde dat de waarde van cryptomunten niet in de munten zelf zit, maar in het ecosysteem eromheen. Rechter Polk Failla verduidelijkte haar standpunt als volgt:

“Bij de aankoop van een token op het Coinbase-platform koopt de klant niet slechts een op zichzelf waardeloze token; ze investeert in het digitale ecosysteem van de munt, wiens waarde direct gekoppeld is aan de groei en ontwikkeling ervan,” aldus rechter Polk Failla.

Hoewel sommige ecosystemen gekenmerkt worden door innovatie en grootschalig gebruik, benoemt ze ook risico’s. Zo oordeelt de rechter dat sommige token ontwikkelaars misbruik maken van retail investeerders.

Crypto koersen dalen

Onmiddellijk na de bekendmaking dat de rechtszaak tegen Coinbase voortgezet wordt, ervoer de cryptomarkt een daling. Binnen enkele uren na dit nieuws daalde de koers van Bitcoin met meer dan 2,5% en die van Ethereum met meer dan 3,5%.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg
Israël versnelt ontwikkeling van de digitale Sjekel
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017