Dollar, USD
Blockchain

Cryptomarkt overspoeld met recordhoeveelheid nieuw kapitaal

De populaire analist Ali Martinez deelt in een nieuwe publicatie op Twitter dat de volledige cryptomarkt de afgelopen maand te maken heeft gehad met een ongekende toestroom van kapitaal.

“De cryptomarkt heeft de grootste kapitaalinjectie ooit meegemaakt”, aldus Martinez, “met maar liefst 110 miljard dollar aan nieuw geld!” Dat zijn behoorlijke bedragen als je bedenkt dat de totale market cap van crypto momenteel op 2,64 biljoen dollar ligt.

Met name Dogecoin lijkt momenteel populair bij de rijkste investeerders van de markt. Whales kochten volgens Martinez 1,4 miljard Dogecoin de afgelopen twee weken. Die aankopen waren goed voor een kapitaalinstroom van ongeveer 280 miljoen dollar.

Ook Bitcoin is in trek

Ook Bitcoin, de absolute koning van de markt, lijkt volgens Martinez een bullish patroon te vormen op de 30-minuten grafiek. De analist verwacht dat Bitcoin een flinke stijging kan doormaken als de munt boven een bepaald weerstandsniveau uitbreekt.

“Bitcoin laat een inverse head-and-shouldersformatie zien op de 30-minuten grafiek”, aldus Martinez. “Als BTC boven de 200 EMA (exponential moving average) blijft handelen en de weerstand bij $71.580 doorbreekt, kunnen we een potentiële stijging van 4,44% verwachten, met een koersdoel van $74.760.” Dat zou voldoende zijn voor een nieuwe all-time high voor Bitcoin.

Bitcoin handelt op moment van schrijven voor $69.820, en lijkt moeite te hebben om het niveau van 70.000 dollar definitief te herpakken. Als de analyse van Martinez uitkomt, dan kunnen we dus een behoorlijke stijging verwachten voor de grootste munt van de markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving