Dogecoin (DOGE) Cryptocurrencies
Altcoin, Dogecoin

Cryptomunt Dogecoin piekt na nieuw XPayments-account op X

In de wereld van digitale valuta’s heeft de met honden geassocieerde memecoin Dogecoin een opvallende piek bereikt. Deze stijging valt samen met de creatie van het nieuwe “XPayments”-account op X, het platform voorheen bekend als Twitter. Het account heeft recentelijk de mijlpaal van 100.000 volgers overschreden.

Speculatie over geplande betalingsfuncties

De waarde van DOGE klom met circa 12,8% in een tijdsbestek van negen uur, eindigend op 20 januari. Deze stijging culmineerde in een zevendaags hoogtepunt van $0,08978 in de vroege uren van 21 januari. Echter, sindsdien heeft de munt een daling van ongeveer 4% doorgemaakt en wordt nu verhandeld tegen een waarde van $0,08330.

Ondanks dat het XPayments-account nog geen concrete berichten heeft gepost en X nog geen duidelijke details heeft vrijgegeven over de geplande betalingsfuncties, speculeren handelaren dat DOGE wellicht deel zou kunnen uitmaken van het nieuwe betalingssysteem. Deze speculatie wordt gevoed door incidentele vermeldingen van DOGE door Elon Musk, de eigenaar van de site.

Hoop op integratie van Dogecoin

X-gebruikers hopen al langer dat Musk Dogecoin op de een of andere manier zou integreren in het platform. Dit komt mede door enkele cryptische berichten en bio-updates op X van de vaak raadselachtige miljardair. Musk heeft eerder DOGE-betalingen mogelijk gemaakt in de merchandise-winkel van Tesla en het logo van Twitter gewijzigd in dat van Dogecoin, kort nadat hij het platform in april 2023 had overgenomen. Deze acties leidden tot een prijspiek van 22% in DOGE.

In december 2023 gaf Musk aan dat hij verwacht dat betalingen op X ergens medio 2024 zullen plaatsvinden. Bovendien heeft het bedrijf in 2023 verschillende licenties voor geldtransmissie aangevraagd in de Verenigde Staten.

Dogecoin nieuws

Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?