Computer Hacker
Hack

Cryptoplatforms van Justin Sun zijn in 2 maanden tijd 4 keer gehackt

In de afgelopen 2 maanden zijn de cryptobedrijven van Justin Sun, oprichter van Tron, herhaaldelijk het doelwit geweest van hackers. Bij in totaal 4 aanvallen op platforms die gerelateerd zijn aan de ondernemer, is er ongeveer 208 miljoen dollar gestolen.

HTX en Poloniex zijn aangevallen

De HTX-crypto-exchange, voorheen bekend als Huobi, heeft sinds de naamsverandering in september 2023 minstens 2 keer een inbreuk op de beveiliging ervaren. Kort na de rebranding in september werd bijna 8 miljoen dollar in crypto gestolen. Een latere aanval resulteerde in een verlies van 13,6 miljoen dollar, met een directe impact op het HTX-, Tron- en BitTorrent-ecosysteem.

Ook andere aan Sun gerelateerde platforms zijn getroffen. Zo heeft de door Sun eigendom zijnde cryptocurrency-exchange Poloniex in november een beveiligingsbreuk ervaren waarbij hackers minstens 100 miljoen dollar buitmaakten. De HECO Chain-bridge van HTX, een essentiële tool voor het verplaatsen van digitale activa, werd eveneens gecompromitteerd met een verlies van 86,6 miljoen dollar.

Zorgen geuit door crypto-enthousiastelingen

Crypto-enthousiastelingen hebben hun zorgen geuit en sommigen adviseren om afstand te nemen van Poloniex en HTX. Er wordt gespeculeerd over de mogelijke betrokkenheid van insiders bij deze hacks. Een woordvoerder van het crypto-beveiligingsbedrijf Hacken suggereert dat het lekken van private sleutels waarschijnlijk de oorzaak is en benadrukt de noodzaak voor verbeterde beveiligingsprocedures.

Ondanks de belofte van Sun om de verliezen te compenseren, blijven er zorgen over de stabiliteit van deze platforms. HTX en Poloniex hebben nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Deze serie aanvallen komt te midden van juridische problemen voor Sun. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft in maart 2023 een civiele rechtszaak aangespannen tegen Sun en zijn bedrijven zoals Tron en BitTorrent wegens vermeende fraude en andere overtredingen van de effectenwetgeving. De rechtbank in Singapore heeft in april 2023 Sun gedagvaard in verband met deze zaak, die nog steeds in behandeling is.

Hack nieuws

Hacker Verplaatst Miljoenen uit KyberSwap-aanval tussen Blockchains
MicroStrategy Twitter gehackt, $440.000 aan crypto gestolen
Hackers stelen $9,7 miljoen in Ethereum van de Axie Infinity mede-oprichter
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag