Ethereum
Ethereum

Cyber Capital oprichter: Er is geen enkele transactie gecensureerd op Ethereum

De oprichter en CIO van Cyber Capital, Justin Bons, is klaar met de volgens hem valse claims dat Ethereum compleet onder de controle van overheden valt. “Er is nog geen enkele transactie gecensureerd op Ethereum”, aldus Bons in zijn 19-delige draad op Twitter.

Meer dan 51 procent van de blokken

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat meer dan 51 procent van de Ethereum blokken nu voldoen aan de Amerikaanse sancties, nadat het netwerk is overgestapt op Proof-of-Stake. Justin Bons is van mening dat er alleen sprake is van censuur als deze mensen vervolgens ook weigeren om voort te bouwen op blokken die niet aan de regels voldoen. 

Als een validator bijvoorbeeld een Tornado Cash transacties goedkeurt en bepaalde validators dat blok negeren, dan heeft Ethereum een probleem.

“Zelfs als 50 procent van de validators zich aan de Amerikaanse sanctieregels houden, dan duurt het 30 seconden voordat een onrechtmatige transactie doorgang vindt! Bij Bitcoin duurt dat 10 minuten!” Aldus Justin Bons die duidelijk een groot fan van Ethereum is.

Ethereum is veel veiliger dan Bitcoin

De frustratie van Bons lijkt vooral te liggen in het feit dat de kritiek vanuit het Bitcoin kamp komt. In zijn verhaal haalt Bons dan ook uit naar Bitcoin, dat volgens hem een stuk minder veilig is dan Ethereum. Daarnaast roep hij dat het nieuwe Proof-of-Stake consensus mechanisme minder kwetsbaar is dan Proof-of-Work. Onder andere omdat institutionele beleggers geen incentive hebben om een splitsing te veroorzaken op de Ethereum blockchain.

Dat het een serieus probleem is waar de Ethereum-gemeenschap zich druk over maakt, blijkt wel uit het aantal oplossingen waar momenteel aan gewerkt wordt. Vitalik Buterin is bijvoorbeeld met een voorstel gekomen om dit probleem op te lossen, maar ook Flashbots werkt aan een mogelijke oplossing.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’