Hack,

Cybercriminelen richten zich steeds vaker op cryptocurrency mining

Microsoft heeft zijn 24e editie van haar Security Intelligence Report (SIR) uitgebracht. Dit is een jaarlijks onderzoek dat is gericht op het verbeteren van de cyberveerkracht in de Aziatisch-Pacifische regio.


Enorm veel dreigingssignalen geanalyseerd

Het nieuwe SIR-verslag laat veel inzichten en trends zien vanuit verschillende bronnen. Zo zijn er meer dan 6.5 biljoen dreigingssignalen die iedere dag door de cloudservice van Microsoft gaan.

In de top 3 van grootste dreigingen van het moment staan malware, cryptocurrency-mining en ransomware. Ook staan drive-by downloads al jaren lang op een hoge plek. Bij drive-by downloads worden kwetsbaarheden van een website misbruikt om slachtoffers naar een besmette website te leiden.

Het aantal cyberaanvallen stijgt hiermee gestaag door. Dit type aanvallen gebeuren steeds vaker en worden steeds geavanceerder. Hierdoor is het steeds lastiger om cyberaanvallen te ontdekken en te voorkomen.


Cryptocurrency Mining

In de afgelopen jaren is cryptocurrency mining malware steeds populairder geworden. Zeker in de Aziatisch-Pacifische regio. Door de waardestijging en anonimiteit van de diverse cryptocurrencies, zijn deze steeds gewilder door cybercriminelen die op zoek zijn naar illegaal behaalde winsten. Volgens het rapport van Microsoft nam in het jaar 2018 het aantal cyberaanvallen in Nieuw-Zeeland met 205% toe. In 18% van deze aanvallen wist de aanvaller geld te stelen van het slachtoffer. Gedurende dit jaar wisten cyberaanvallers ongeveer $14 miljoen te stelen in deze regio.


Microsoft Security Intelligence Report

Ieder jaar brengt Microsoft een nieuwe editie uit van haar Security Intelligence Report. Dit rapport laat de beveiligingsgebeurtenissen van het afgelopen jaar zien. Ook laat het de trends in de beveiligingsland zien en nemen ze zogenoemde best practices zien. Vanuit meer dan 6.5 biljoen dreigingssignalen wordt er ieder jaar een nauwkeurige schets gemaakt van hoe cybersecurity land ervoor staat.