Ethereum Nieuws

Dagelijks komen er 130.000 nieuwe unieke adressen bij Ethereum-netwer

Het netwerk van Ethereum (ETH) kent in 2023 tot nu toe een goed jaar. Sinds het begin van het jaar worden er gemiddeld zo’n 130.000 nieuwe en unieke adressen op het ETH-netwerk toegevoegd.

Meer dan 221 miljoen unieke adressen

Finbold heeft hier gegevens over verzameld. Uit deze analyse bleek dat sinds 2023 gemiddeld 129.869 unieke adressen per dag worden toegevoegd. Er zijn dan ook sinds 1 januari tot 29 januari 3.766.229 adressen op het ETH-netwerk bijgekomen.

Bovendien heeft het aantal unieke Ethereum-adressen een recordhoogte van 221 miljoen bereikt. In het afgelopen half jaar heeft de statistiek een groei van bijna 10% gebracht.

Geleidelijke stijging van activiteiten op ETH-netwerk

Naarmate dat de crypto-markt weer aantrekt, neemt ook de activiteiten op de blockchains en crypto-markten toe. Dit stimuleert op zijn beurt de vraag naar een actief als Ethereum. Het ETH netwerk ziet dan ook een geleidelijke stijging van aantal acties dat op hun netwerk uitgevoerd wordt.

Dit zorgt er ook voor dat er steeds meer gebruikers naar het netwerk toekomen. Er werd ook waargenomen dat het gebruik van het netwerk in termen van adressen ook aanzienlijk is toegenomen. In het weekend bereikte Primexbt een nieuw recordhoogte van 92,5 miljoen adressen. Dit werd bevestigd op Twitter.

Upgrade Netwerk

Tevens komt er nog een belangrijke upgrade aan voor het netwerk van Ethereum, in de vorm van zijn Shanghai-update. Deze wordt ergens in maart van 2023 gelanceerd. Belangrijke punten van deze update zijn de verlaging van de gaskosten voor Layer 2-oplossingen en het versnellen van het gehele netwerk.

Als slot is gebleken dat het aantal transacties dat via het ETH-netwerk uitgevoerd wordt iedere dag relatief constant is gebleven. Dit ligt relatief constant op 1 miljoen, wat inhoudt dat de netwerkactiviteiten niet gedaald zijn in de afgelopen 3 maanden. Verwacht wordt dat dit na de update wel hoger komt te liggen, maar momenteel is dat speculatie.

Ethereum nieuws

Hacker van Euler Finance stuurt 58.000 gestolen Ethers terug
zkSync lanceert Alpha Mainnet
‘Ethereum koers van 1.400 dollar was een koopje’
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden