Bitcoin

Dalende Bitcoin volatiliteit kan aangeven dat de Bull Markt hier is

De Bitcoin en de cryptowereld over het algemeen hebben bekendheid verworven vanwege de volatiliteit van de koers. De snelle stijging van Bitcoin tot $20.000, gevolgd door een daling tot $3.200 minder dan een jaar later, is hier een goed voorbeeld van

De relatieve volatiliteit van de cryptomunt in vergelijking met de NASDAQ 100-index is echter, volgens nieuwe gegevens, nog nooit zo laag geweest. Dezelfde gegevens tonen ook aan dat de vorige keer dat deze volatiliteit zo laag was de vorige bullmarkt van start ging.


De Bitcoin volatiliteit neemt af

De grootste cryptomunt maakt zich dus misschien wel op voor een volgende bull markt. De meeste fundamentele factoren schreeuwen het woord ‘kopen’ en ook de technische factoren wijzen op een aanhoudende opwaartse trend zodra Bitcoin eindelijk de weerstand van $10.500 weet te doorbreken.

BTC consolideert al weken lang onder de $10.500 en dat zorgt ervoor dat de volatiliteit langzaam afneemt. Bitcoin, de munt die juist bekend staat om zijn bewegelijke koers ziet haar volatiliteit ten opzichte van de aandelenmarkt sinds februari dus dalen.

Hierdoor daalde de volatiliteits-correlatie, met de NASDAQ 100-aandelenindex, naar het laagste punt ooit volgens een rapport van Bloomberg.

Bitcoin volatiliteit t.o.v. Nasdaq – Bron: Bloomberg

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin staat aan het begin van een bull run

Volgens de bovenstaande grafiek bereikte de volatiliteit ene hoogtepunt toen Bitcoin eind december 2017 de $20.000 bereikte. Op dat moment was crypto nog relatief nieuw en er kwamen razendsnel investeerders bij die een stukje Bitcoin wilden bezitten.

Zoals we allemaal weten daalde de prijs daarna tot een dieptepunt van $3.200, waardoor de volatiliteit weer afnam. In juni 2019 zagen we nog een korte piek van volatiliteit maar sinds maart dit jaar ligt de volatiliteit in vergelijking met de Nasdaq op een dieptepunt.

De laatste keer dat Bitcoin zo’n lage volatiliteit zag, begon het aan een opwaartse trend van een jaar en een stijging van de volatiliteit die pas eindigde toen de Bitcoin crashte in 2018.

Dit betekent dus dat we nu mogelijk opnieuw op het punt staat om een bull run te starten. De vorige bull run zorgde voor een prijsstijging van 5000% en niemand weet wat voor enorme winsten een nieuwe bull run ons kan brengen.

 

Bitcoin nieuws

De Amerikaanse overheid heeft nu $13,82 miljard aan Bitcoin
Aandelen Bitcoin miner Marathon Digital schieten 18% omhoog
Bitcoin bereikt mijlpaal: 1 miljard transacties uitgevoerd
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC