Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Daling van 20 procent brengt aandelen in bearmarkt, Crypto markt volgt

De angst voor een recessie neemt toe met de daling van 20 procent vanaf de all-time high van januari 2022 voor de S&P 500.

Als de index vandaag opnieuw afsluit met een min van 20 procent vanaf de all-time high, dan zit de beurs officieel in een bearmarkt. Ook de Nasdaq 100 en de Dow Jones hebben het zwaar. Gisteren verloor de Nasdaq 100 bijvoorbeeld nog 2,42 procent en de Dow Jones 1,28 procent.

S&P aandelenindex daalt met 20% vanaf zijn hoogste punt ooit – Bron: Tradingview

Slecht nieuws voor Bitcoin?

Als de markt in een recessie terechtkomt, dan gaan Bitcoin en de rest van de markt daar ongetwijfeld ook pijn van voelen. In een recessie moeten mensen vaak assets verkopen om hun hoofd boven water te houden. Fundamenteel gezien staat Bitcoin compleet los van het traditionele financiële systeem, maar in een recessie gelden andere regels. Als mensen geld nodig hebben om de huur te kunnen betalen, dan gaat ook Bitcoin in de verkoop.

Het is dan ook te hopen dat centrale banken als de Amerikaanse Federal Reserve de rente niet al te hoog laten oplopen. De extreme inflatie maakt dat centrale banken in een lastige spagaat terechtgekomen zijn. Aan de ene kant is er hoge inflatie, wat om hogere rentes vraagt en aan de andere kant zorgen die hoge rentes voor een wankelende economie. Als het erop aankomt kiezen centrale banken waarschijnlijk voor het redden van de economie, maar niets is natuurlijk zeker.

Het schip vangt water

Momenteel handelt Bitcoin op een koers van 29.200 dollar weer onder de 30.000 dollar. Het lijkt maar niet te lukken om de 30.000 dollar met overtuiging te herpakken. Dat komt in grote lijnen omdat er op macro-economisch vlak een hoop onzekerheid heerst. Niemand weet precies wat de centrale banken van plan zijn en dat maakt handelen lastig. Als je jouw Bitcoin voor de lange termijn hebt en niet per se hoeft te verkopen is dat geen probleem.

BTCprijs
BTC prijs 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Heb je jouw Bitcoin of andere crypto’s in potentie nodig om de huur te betalen? Dan begrijp je dat het nu een moment kan zijn om eieren voor je geld te kiezen. Waarschijnlijk voor een lagere koers dan je gehoopt had, maar dan heb je in ieder geval zekerheid. Er is dus een kans dat de aandelenmarkten Bitcoin en altcoins met zich meetrekken. Gebeurt dat, dan is er een kans dat we heel dicht tegen de 20.000 dollar aankruipen.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar Bitcoin ziet er heel bearish uit onder de 22.500 dollar
Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten