Bitcoin en ethereum
Bitcoin, Ethereum

Dan Held: “Ethereum Merge geeft negatieve druk op energieconsumptie Bitcoin”

De transitie van Ethereum naar Proof-of-Stake opent volgens Bitcoiner Dan Held nieuwe aanvalsvectoren op Bitcoin. Sommige Bitcoiners weigeren dat toe te geven, maar Dan Held zegt dit nu hardop in een interview met Decrypt.

“Ik ben een mostamalist”

Dan Held is het hoofd van groei-marketing bij Kraken en een prominente Bitcoin influencer. De populaire Held schaart zich echter niet onder de Bitcoin maximalisten, hij omschrijft zichzelf als een “mostimalist.” Waarmee hij aangeeft voor het grootste deel achter Bitcoin te staan, maar dat hij zeker niet van mening is dat alles aan Bitcoin perfect is.

“Ik denk dat het extra druk op de energieconsumptie van Bitcoin oplevert, want ze zullen naar Ethereum wijzen en zeggen ‘Hey, deze blockchain gebruikt helemaal niet zoveel energie en jullie gebruiken heel veel.’ Ze hoeven de Proof-of-Stake versus Proof-of-Work discussie niet te begrijpen om dat soort uitspraken te doen”, aldus Held die een duidelijk gevaar ziet voor Bitcoin.

Geen voorstander van Proof-of-Stake

Overigens betekenen de woorden van Held niet dat hij een voorstander is van Proof-of-Stake. In het interview met Decrypt deelt hij ook enkele vraagtekens die hij persoonlijk heeft omtrent de Merge. Met name het feit dat een paar gecentraliseerde staking-pools meer dan 60 procent van de stake in handen hebben is iets waar Ethereum-aanhangers volgens hem niet blij van moeten worden.

In principe maakt die stake van 60 procent het mogelijk voor overheden om de toekomst van de Ethereum blockchain te beïnvloeden. Willen ze dat een bepaalde applicatie niet meer te gebruiken is? Dan is dat eenvoudig te forceren via deze gecentraliseerde spelers. Partijen als Coinbase, Kraken en Binance moeten immers naar de overheid luisteren. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico op boete’s of erger.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?