NBA_Top_Shots
Regulatie

Dapper Labs betaalt $4 miljoen schikking en bevestigt: NBA Top Shot NFT’s zijn geen effecten

Dapper Labs heeft een schikking van $4 miljoen bereikt om een class-action rechtszaak tegen het bedrijf te beëindigen, waarmee wordt bevestigd dat NBA Top Shot non-fungible tokens (NFT’s) geen effecten zijn. Dit heeft CEO Roham Gharegozlou bekendgemaakt.

Schikking is getroffen

Uit een rechtbankdocument van New York van 3 juni blijkt dat Dapper Labs een schikking heeft getroffen met een groep investeerders die het bedrijf in 2021 hadden aangeklaagd. De investeerders beweerden dat Dapper Labs niet-geregistreerde effecten had verkocht via zijn NBA Top Shot Moments NFT’s.

In een verklaring van 4 juni benadrukte Gharegozlou dat de juridische bevindingen in de zaak aantoonden dat de NFT’s zich op “een gedecentraliseerd openbaar netwerk” bevonden, waardoor ze “geen effecten zijn op dezelfde manier als handelskaarten dat niet zijn.”

“Dit waren de belangrijkste beschuldigingen die we wilden weerleggen. Doorgaan met de rechtszaak zou een afleiding zijn geweest van onze kernmissie,” voegde hij eraan toe.

Volgens de schikkingsovereenkomst is Dapper Labs bereid om $4 miljoen te betalen als de eisers, onder leiding van Jeeun Friel, ermee instemmen om te stoppen met beweren dat de NFT’s effecten waren.

Zakelijke wijzigingen worden ook doorgevoerd

Dapper Labs zal ook zakelijke wijzigingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat de Flow-blockchain voldoende gedecentraliseerd is en buiten hun controle valt. Dit houdt in dat ze de resterende Flow-tokens die ze bezitten, overdragen aan de Flow Foundation.

Daarnaast zal het bedrijf een verplicht jaarlijks trainingsprogramma voor personeel invoeren dat federale effectenwetten behandelt.

De schikking moet nog worden goedgekeurd door districtsrechter Victor Marrero. In februari 2023 wees hij Dappers verzoek om de zaak te verwerpen af, nadat hij oordeelde dat de NFT’s als effecten konden worden beschouwd volgens de Howey-test, een wettelijk kader voor de classificatie van effecten.

Class-action rechtszaak loopt al sinds 2021

Dapper Labs werd in 2021 geconfronteerd met de class-action rechtszaak waarin werd gesteld dat de NBA-NFT’s effecten waren omdat hun waarde zou stijgen met de populariteit van het project.

Dappers advocaten ontkenden deze bewering en vergeleken de NFT’s met ruilkaarten zoals honkbal- of Pokémonkaarten.

De investeerders beweerden ook dat Dapper hen verhinderde de NFT’s op andere marktplaatsen te verkopen. Volgens de laatste schikkingsovereenkomst stopte Dapper Labs hier in maart 2022 mee door andere marktplaatsen toe te staan de tokens te verhandelen.

Regulatie nieuws

Zuid-Koreaans onderzoek trekt aan de bel: Crypto ETF’s zijn gevaarlijk
Robert F. Kennedy Jr. belooft gratie voor Ross Ulbricht als hij wordt verkozen
Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?