pepecoin
Blockchain, Floki

DappRadar analist: Memecoins zijn de volgende katalysator voor crypto-adoptie

Een blockchain-onderzoeksanalist bij DappRadar, genaamd Sara Gherghelas, heeft de hype rondom memecoins beter in zicht gebracht.

Tijdperk van memecoins

Volgens Gherghelas leven we momenteel in een tijdperk van memecoins. Vanuit haar perspectief zullen veel mensen, wanneer je het hebt over Web3 of cryptocurrencies in 2023, deze termen automatisch associëren met memecoins. Gherghelas benadrukt dat er in het verleden al meerdere cycli van memecoins zijn geweest in de wereld van cryptocurrencies, maar dat deze keer anders is omdat deze trend al geruime tijd voortduurt.

De blockchain-analist legt de link tussen deze trend en de populariteit van memecoins op sociale media, evenals het ontstaan van hechte gemeenschappen waar mensen graag deel van uit willen maken. Bovendien hebben de prijsbewegingen van memecoins in deze cyclus een grote groep handelaren aangetrokken die op zoek zijn naar rendement, voegt Gherghelas toe. Ze benadrukt ook dat memecoins toegankelijker en inclusiever zijn vanwege hun lage instapdrempel.

Je kunt miljonair zijn in Shiba Inu (SHIB), maar verreweg de meeste mennen kunnen nooit een miljoen Bitcoin of een miljoen Ethereum veroorloven.

Potentieel meer dan alleen sociale mediatrend

Memecoins hebben het potentieel om meer te zijn dan alleen een sociale mediatrend of een middel om snel winst te maken, zo stelt Gherghelas. Ze wijst op projecten zoals Shiba Inu, dat bezig is met de ontwikkeling van een gedecentraliseerd uitwisselings- en laag-2-netwerk, en Floki Inu, dat werkt aan het bouwen van een metaverse. Volgens de blockchain-onderzoeksanalist zijn memecoins geen nulsomspel voor de cryptocurrency-industrie, omdat veel mensen die via memecoins binnenkomen, kunnen blijven en andere aspecten van crypto kunnen ontdekken.

Terwijl memecoins floreren, hebben andere sectoren van de cryptocurrency-industrie het moeilijk gehad, zoals blijkt uit gegevens verzameld door DappRadar. Gherghelas wijst als slot op de afname van activiteit in wallets op blockchain-gamingplatforms en merkt op dat NFT’s nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid activiteit behouden.

Blockchain nieuws

Blockchain-games blijven achter bij verwachtingen ondanks aanzienlijke fondsenwerving
Atari brengt klassieke games naar de blockchain via samenwerking met Base
Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli