Hack Nieuws

Darknet-hackers verkopen crypto-accounts voor slechts $30 per stuk

Er wordt beweerd dat cybercriminelen uit de meest obscure hoeken van het internet gehackte, geverifieerde crypto-accounts verkopen op het darknet voor slechts $30 per stuk.

The Dark Web Price Index

Op 24 april publiceerde de online gegevensbeveiligingsprovider Privacy Affairs een onderzoekspaper genaamd “The Dark Web Price Index”. Hierin werd vermeld dat cybercriminelen op het dark web diverse vormen van frauduleus verkregen financiële informatie hebben verkocht. De prijzen van enkele van de onrechtmatig verkregen geverifieerde cryptocurrency-accounts omvatten:

Kraken geverifieerd account: $1.170 (€1068,27)
Binance geverifieerd account: $410 (€374,35)
Crypto.com geverifieerd account: $300 (€273,91)
Coinbase-geverifieerd account: $250 (€228,26)
Door de VS geverifieerd Bittrex-account: $30 (€27,39)

Omzeilen van KYC-maatregelen

Gehackte accounts worden gebruikt om KYC-maatregelen op populaire cryptocurrency-exchanges op illegale wijze te omzeilen. Naast cryptocurrency-accounts worden ook andere items verkocht op het dark web, zoals accountgegevens voor creditcards met een saldo tot $5.000 voor $110 en inloggegevens voor online bankrekeningen met een saldo tot $2.000 voor $60.

Er zijn ook verschillende inloggegevens beschikbaar voor sociale media-accounts, waaronder gehackte Facebook-, Airbnb- en Gmail-accounts, die vanaf slechts $25 per stuk worden verkocht. In een verklaring over deze zorgwekkende bevindingen benadrukte Miklos Zoltan, beveiligingsonderzoeker van Privacy Affairs, dat internetgebruikers meer voorzichtigheid moeten betrachten met hun persoonlijke informatie dan ooit tevoren.

Volgens Zoltan is het belangrijk om te beseffen dat zodra iemand toegang krijgt tot financiële gegevens of inloggegevens voor sociale media, de genoemde prijzen in feite de waarde zijn die deze informatie heeft voor criminelen.

Het aantal hacks van accounts bij populaire crypto-exchanges groeit gestaag door. Onlangs heeft een klant van de in de VS gevestigde cryptocurrency exchange Coinbase een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf na een aanval op zijn account. Hij beweerde dat hij ‘90% van zijn spaargeld’ had verloren als gevolg van een sluwe hack genaamd ‘SIM-swap’, waarbij oplichters controle krijgen over een telefoonnummer door de telecommunicatieprovider te misleiden om het nummer aan hun eigen simkaart te koppelen. Vervolgens kunnen ze als slot potentieel aanzienlijke schade aanrichten via deze methode.

Hack nieuws

Twitteraccount van OpenAI CTO gehackt om scamcoin te promoten
Terra-oprichter Do Kwon terug in de gevangenis in Montenegro
Binance bevriest $4,4 miljoen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking