Hack Nieuws

Darknet marktplaats Solaris gehackt door concurrent

Solaris is een populaire marktplaats op het dark web, maar zij zijn getroffen door een cyberaanval dat uitgevoerd is door een rivaal. Dit blijkt uit de resultaten van het crypto-analysebedrijf Elliptic.

Kraken neemt Solaris over

Het platform dat aan Rusland gekoppeld kan worden, probeerde de ruimte in te nemen die was vrijgekomen door de kapotte Hydra. Ze zouden inmiddels vóór de hack tot 20% van de illegale markt hebben veroverd.

Hydra was de oorspronkelijke ‘leider’ op het gebied van dark web marktplaatsen. Zij vertegenwoordigden verreweg het grootste marktaandeel. Vorig jaar werden hun servers, die in Duitsland gehost werden, echter in beslag genomen. Een vermeende operator is vervolgens in Rusland gearresteerd. Doordat Hydra hierdoor opgedoekt werd, wist Solaris een deel van zijn gebruikers te verwerven.

Een vergelijkbaar platform, Kraken, dat niet te verwarren is met de gelijknamige cryptocurrency exchange, voerde echter met succes een hackaanval op Solaris uit.

Aangevallen door concurrent

Iedereen die sinds vrijdag 13 januari de website probeert te bereiken, wordt doorgestuurd naar het dark web platform Kraken. Naar verluidt hebben zij Solaris inmiddels volledig overgenomen en zijn de crypto-adressen van het platform geblokkeerd.

Kraken is een andere relatief grote speler in de darkweb-ruimte en richt zich, net als Solaris en Hydra, op het Russischtalige segment van de ondergrondse markt. De illegale handelsplatformen worden ervan verdacht ook andere banden met Rusland te hebben.

Het is echter zeker niet de eerste keer dat er een poging gemaakt wordt om de beveiliging van Solaris te doorbreken. Volgens Alex Holden, een cyberintelligentie-expert, zouden er in december van afgelopen jaar ook een hack zijn uitgevoerd. Hier wisten de hackers een klein deel in Bitcoin (BTC) van het platform te stelen. Het bedrag dat dit deel vertegenwoordigde was echter niet dusdanig hoog dat het een probleem zou vormen voor het illegale platform. Het gat lijkt echter nog niet geheel gedicht te zijn, gezien het feit dat het platform nu weer gehackt is.

Hack nieuws

Hackers hebben in 2022 circa $3.8 miljard gestolen van crypto-investeerders
Noord-Koreaanse hackers proberen $27 miljoen van Harmony Bridge-aanval wit te wassen
‘Blockchain Bandit’ verschuift $90 miljoen aan gestolen crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten