Nieuws

Dash flink gestegen in populariteit in Venezuela

Voor Dash (DASH) is Venezuela is de op één na grootste markt geworden, met bijna honderd online handelaren die de cryptocurrency elke week accepteren, volgens een woordvoerder van Dash.

Tienduizenden wallet-downloads

In een interview dat deze week is gehouden ziet Dash “tienduizenden wallet-downloads” iedere maand, wat suggereert dat Dash flink aan het groeien is. Maar niet alleen Dash groeit. Zo is cryptocurrency erg populair in Venezuela, mede door de bizarre inflatie die daar dagelijks gaande is, is cryptocurrency daar voor vele een betrouwbaardere inkomensoptie. Het groeit daar zelfs zo hard dat voor Dash, Venezuela de op één na grootste markt is geworden, zelfs nog boven China en Rusland, twee grote spelers in de cryptocurrency wereld.

Ook Bitcoin populair

Niet alleen Dash is populair in Venezuela. De cryptocurrency Bitcoin blijft handelsvolumes op het P2P-uitwisselingsplatform LocalBitcoins wekelijks nieuwe records produceren in Venezuela, in wat Eduardo Gomez, hoofd van de ondersteuning van Purse.io, omschreef als “pure wanhoop van hyperinflatie” toen er werd overgestapt de nieuwe valuta de Bolivar. Toch gaat het dus goed met Dash in Venezuela. Zo heeft een verteginwoordiger van Dash het volgende toegevoegd in het gegeven interview: “Sinds vorige week hebben wij maar liefst 94 nieuwe Venezolaanse handelaren mogen toevoegen aan DiscoverDash.com. Dit is grofweg het dubbele van de normale koers van rond de 50 verkopers per week die wij over de afgelopen paar maanden hebben mogen toevoegen.”