Voyager Logo Smartphone
Exchange

Data suggereert dat Voyager crypto-activa via Coinbase verkoopt

Het schijnt dat Voyager Digital, een CeFi-platform dat in juli 2022 Chapter 11 faillissement heeft aangevraagd, momenteel activa verkoopt via de populaire crypto-exchange Coinbase. Op basis van on-chain gegevens blijkt dat Voyager binnen slechts 3 dagen, vanaf 24 februari, minstens $100 miljoen aan USD Coin ontvangen heeft.

Bijna dagelijks crypto naar Coinbase gestuurd

Volgens on-chain-analist genaamd ‘Lookonchain’ heeft Voyager bijna dagelijks sinds Valentijnsdag, 14 februari, crypto-activa naar Coinbase overgemaakt. Uit onderzoek blijkt dat Voyager miljoenen dollars heeft verstuurd via een mix van cryptotokens, waaronder Ethereum, Shiba Inu en Chainlink. Via een Tweet is dit nog eens benadrukt.

In totaal zou Voyager zo’n 23 verschillende crypto-tokens gebruikt hebben gedurende deze bijna 2 weken, die gezamenlijk een waarde van zo’n $100/€94,48 miljoen vertegenwoordigen.

Ondanks deze activiteiten van Voyager, bezitten ze nog steeds voor bijna $530/€500 miljoen aan crypto. De grootste crypto’s hiervan zijn Ethereum ($276/€260 miljoen) en Shiba Inu ($81/€77 miljoen).

Bezwaar op acquisitie

Tijdens de vermeende verkoop van de digitale activa, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bezwaar gemaakt tegen de acquisitie door Binance.US van meer dan $1 miljard aan activa van Voyager.

Hiervoor diende ze op 22 februari een aanvraag in bij de ‘U.S. Bankruptcy Court’ voor het zuidelijke district van New York. Hierin stond onder andere het volgende:

De debiteuren (Binance.US) moeten nog aantonen dat ze dergelijke verkopen in overeenstemming met de federale effectenwetten zouden kunnen uitvoeren.

De ingediende documenten laten bezorgdheid zien over de wettigheid en de haalbaarheid van het geplande herstructureringsproces van de overgenomen digitale activa. Het roept ook de vraag op of de debiteuren van Voyager een deel van hun digitale activa kunnen terugvorderen na het faillissement van het crypto-bedrijf.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen