Bitcoin

Data van 129 miljoen Russische auto-eigenaren verkocht voor Bitcoin

Een groep van hackers op het darknet hebben over de afgelopen jaren gegevens gehacked van meer dan 129 miljoen Russische auto-eigenaren. Nu verkopen ze deze data voor Bitcoins (BTC).


Welke gegevens zijn er precies gehacked?

Volgens het Russische persbureau ‘RBC’ bevat de gelekte informatie onder andere volledige namen, woonadressen en paspoortnummers. Verwacht wordt dan ook dat er meer informatie gehacked is. Deze informatie komt naar verluidt uit het register van de Russische patrouille-afdeling, onderdeel van de Algemene Administratie voor Verkeersveiligheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Rusland. Naar verluidt was hier een kwetsbaarheid die door hackers kon worden misbruikt om zo toegang te krijgen.


Verkocht voor Bitcoin

Toegang tot deze data wordt nu verkocht voor 0,3 Bitcoins. Op het moment van dit artikel komt dit neer op ongeveer $3.000. Dit geeft toegang tot de basisgegevens. Zo wordt er namelijk ook een aanbod gemaakt voor exclusieve gegevens, voor vijf keer de prijs van het standaardaanbod, 1.5 BTC.

Alhoewel dat het totaal aantal transacties van Bitcoin die kan worden gekoppeld aan illegale activiteiten nog steeds erg laag is, lijkt dit nu wel toe te nemen. Steeds vaker komen dit soort acties nu boven water. Steeds meer hackers hebben gestolen gegevens die worden verkocht voor Bitcoins. Meestal gaat dit voor extreem lage prijzen. Zo werd in april 2020 nog gegevens van 500.000 Zoom-accounts verkocht voor ongeveer 1 eurocent. Hiermee staat deze actie wel los van de andere hacks met een prijs van 0.3 tot 1.5 BTC, in plaats van slechts een paar eurocent.


Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins