Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

De Amerikaanse overheid heeft nu $13,82 miljard aan Bitcoin

Wist jij dat de Amerikaanse overheid een gigantische hoeveelheid Bitcoin bezit? Volgens data van blockchain-bedrijf Arkham bezit Uncle Sam nu maar liefst 216.788 Bitcoin, ter waarde van zo’n $13,82 miljard. Deze voorraad is voor een deel te danken aan recente in beslag genomen tegoeden van Banmeet Singh, een Indiase crimineel die actief was op het dark web.

Singh bekende in januari dit jaar schuld aan drugshandel en moest zo’n $150 miljoen aan criminele winsten afstaan. Daarbovenop legden de autoriteiten beslag op 3940 Bitcoin van hem, ter waarde van ongeveer $250 miljoen.

Amerikaanse Bitcoin kluis puilt uit

Deze recente in beslagname zorgt ervoor dat de Bitcoin reserves van de overheid nu op zo’n $13,8 miljard zitten. Volgens Arkham is een groot deel van deze Bitcoins afkomstig van misdaadbestrijding.

Losse data van blockchainbedrijf Dune laat zien dat de overheid sinds 2020 al zo’n 200.000 Bitcoins van cybercriminelen heeft afgepakt. De drie grootste vangsten tot nu toe waren: 69.369 BTC van de beruchte online drugshandelplaats Silk Road, 94.643 BTC van de hack op Bitfinex in januari 2022 en 51.326 BTC van James Zhong in maart 2022.

Amerika blinkt uit met grootste Bitcoin reserves

Met deze indrukwekkende stapel Bitcoins is Amerika nu uitgegroeid tot één van de grootste crypto-hodlers ter wereld. In april 2024 had de VS volgens Arkham zo’n 212.847 Bitcoins in bezit, waarmee ze landen als het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ver achter zich laten.

Naast Bitcoin bezit de overheid ook nog een flinke portie Ethereum (ETH) en andere cryptomunten zoals USDT en USDC, met een totale waarde van zo’n $200 miljoen. De Britten en Duitsers volgen op plek twee en drie. Het Verenigd Koninkrijk heeft ongeveer 61.245 BTC en Duitsland bezit 49.858 BTC.

Amerikaanse overheid verkoopt ook Bitcoin

Hoewel de Amerikaanse overheid dus een flinke Bitcoin-stash heeft, verkopen ze ook wel eens wat. Zo verkochten ze in maart 2023 zo’n 10.000 Bitcoins die afkomstig waren van Silk Road. In januari dit jaar lieten ze al doorschemeren dat ze van plan waren om weer een lading Bitcoins te verkopen, ter waarde van zo’n $130 miljoen.

Onderzoeker Jameson Lopp ontdekte bovendien dat de Amerikaanse Marshals Service in totaal al 195.091,75 Bitcoin namens de overheid heeft verkocht, met een totale winst van $366 miljoen. Afgelopen maand verhuisde de overheid nog eens een deel van de in beslag genomen Silk Road Bitcoin ter waarde van zo’n $200 miljoen naar Coinbase. De cryptobeurs ontving zo’n 30.175 Bitcoin van een wallet die gelinkt is aan de Amerikaanse overheid.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten