De Amerikaanse SEC heeft nieuw hoofd crypto-afdeling

Kristina Littman, is de nieuwe chef van de ‘Cyber Unit’ van de Division of Enforcement van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hiermee volgt zij Robert A. Cohen op.


Een rol sinds 2010

Littman heeft al een rol binnen de organisatie vanaf 2010. Toen trad Littman de SEC toe als stafadvocaat. Deze functie vervulde Littman tot 2017, toen werd kreeg ze de functie ‘Senior Adviseur’ van de SEC-voorzitter Jay Clayton. Clayton blijft hoe het er nu naar uit ziet gewoon SEC-voorzitter.

Ze heeft deze rol als SEC-voorzitter dan ook actief vervuld. Zo heeft ze Clayton het advies gegeven over een regelgeving en beleid met betrekking tot cryptocurrencies en digitale activa. Haar rol was echter breder dan alleen cryptocurrencies en digitale activa, zo heeft ze ook adviezen gedaan met betrekking tot internationale zaken, handel en markten.

Door de ervaring die ze hier heeft opgedaan en haar innovatieve denkwijze, is de commissie dan ook van mening dat ze haar nieuwe rol uitstekend zal gaan vervullen.

De voormalig chef, Robert Cohen, heeft de SEC verlaten voor een partnerpositie bij het ondernemingsrechtskantoor Davis Polk & Wardwell LLP. Dit is een bedrijf dat diverse cryptocurrencyondernemingen heeft vertegenwoordigd, waaronder ook Coinbase. Hiernaast heeft het diverse grote financiële partijen vertegenwoordigd.


Cyber Unit

De Cyber Unit is opgericht in 2017 met het doel om cyberveiligheidsproblemen aan te pakken. Hiermee willen zij investeerders beschermen tegen eigenzinnige leden van onder andere de nog steeds ontwikkelende blockchain- en cryptocurrency-industrie.

Deze Cyber Unit is dan ook actief bezig geweest sinds de oprichting. Zo heeft het meerdere initiële muntaanbiedingen gestopt die als frauduleus werden beschouwd. Ook heeft het de bekendere ICO van Telegram aangeklaagd en loopt er ook een rechtszaak tegen Kik Interactive. De rechtszaken lopen nog tegen beide partijen en hiermee is het nog onduidelijk wat de uitkomst hiervan zal gaan zijn.


 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken