Bitcoin

De Bank of New York Mellon zal Bitcoin gaan opslaan

De Bank of New York (BNY) Mellon heeft bekend gemaakt dat het een aantal cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC) wil gaan bewaren in opdracht van hun klanten. Hiermee zet de oudste bank van Amerika nu officieel stappen in de cryptocurrency-markt.


Steeds meer vraag van top klanten naar crypto-diensten

Een belangrijke reden voor de instap van de oudste bank van Amerika is dat verschillende grote institutionele beleggers, die tevens klanten zijn van BNY Mellon, inmiddels geïnvesteerd hebben in de digitale activaklasse. Hierdoor is steeds meer vraag vanuit de top klanten van het bedrijf naar crypto-gerelateerde diensten.

Naar verluidt is de Amerikaanse bank hiermee de eerste nationale bank die crypto-custody diensten in de regio zal gaan aanbieden. Verwacht wordt dat de diensten dit jaar nog in zullen gaan, maar er is door de bank geen specifieke datum vermeld.

De bank is positief gesteld over cryptocurrencies en verwacht dan ook dat deze digitale activa’s een deel van de mainstream zullen worden. De bank bereidt zich hierdoor voor met de introductie van crypto-diensten.


Geen limieten

Om deze cryptocurrencies op te slaan, is nu een nieuw platform in ontwikkeling. Het platform bevindt zich momenteel naar verluid in de prototype-fase, waardoor enkele functies al getest kunnen worden. Naar verluidt zijn er geen limieten gesteld aan de soorten cryptocurrencies en de hoeveelheden die het platform hiervan zou kunnen opslaan.

Hierdoor bereid de bank zich voor op de toestroom van een groot scala aan cryptocurrencies, die het voor haar klanten kan bewaren. Hiervoor is een speciaal team van bankbestuurders opgesteld. Zij zullen toezicht gaan houden op het platform en zullen ook alle vragen vanuit klanten beantwoorden.

Alhoewel verwacht wordt dat dit jaar al een deel van de nieuwe crypto-diensten al beschikbaar zal zijn, wordt verwacht dat het nog 3 tot 5 jaar kan duren voordat digitale activa’s volledig geïntegreerd zullen zijn in de al bestaande en traditionele bankinfrastructuur. Het zou dus nog mogelijk even kunnen duren voordat alle functies beschikbaar zullen zijn. Niettemin is het erg positief nieuws dat nu ook de oudste bank van Amerika de crypto-markt ingestapt is. Mogelijk zullen andere traditionele banken snel volgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten