Nieuws, Trending

De Bitcoin (BTC) betaalpas stopt met bestaan


De Bitcoin (BTC) debit betaalpas die gebruikers van het Coinbase-platform konden inwisselen voor BTC gaat haar activiteiten sluiten.


Het Shift-team

Shift is in november van 2015 opgestart. In een relatief korte periode groeide hun activiteiten flink en zo bleek de vraag naar dit type kaarten erg groot te zijn. Zo werd de kaart zelfs door verschillende providers in meerdere landen uitgegeven. Echter bleek deze vraag niet lang, waardoor de winsten van het bedrijf snel terug liep.

Er is een e-mail verstuurd vanuit het Shift-team die vervolgens op Reddit is gedeeld. Volgens deze e-mail wordt de BTC-betaalkaart op 11 april 2019 gedeactiveerd. Diegene die zo’n betaalkaart hebben kunnen deze dus tot dan gebruiken. Zie onderstaande afbeelding voor de e-mail.


Sceptische opmerkingen

Shift heeft de nodige sceptische opmerkingen ontvangen vanaf het moment van de lancering. Zo was het aanbod van deze kaarten aan het begin te laag voor de vraag. Hierdoor was het lastig om zo’n kaart te bemachtigen. Hiernaast moesten de gebruikers al over Bitcoin bezitten om de uitgiftekosten van $20 (€18) te betalen.


Gebrek aan vraag

Afhankelijk van de reacties op de verschillende social media van het bedrijf lijkt het erop dat de vraag naar dit type kaarten te laag was. Hierdoor was het voor Coinbase ongunstig om dit te blijven ondersteunen.

Toch blijft de crypto-exchange haar activiteiten uitbreiden in andere gebieden. Zo onthulde ze afgelopen week een nieuwe controversiële functie waarmee gebruikers de privé-sleutels van hun cryptocurrency-portefeuilles kunnen opslaan in de cloud.