Bitcoin AEX
Bitcoin

De Bitcoin bullmarkt is niet voorbij en dit is waarom

Is de Bitcoin bullmarkt alweer voorbij? Dat is op dit moment het belangrijkste vraagstuk binnen de crypto-industrie. Na het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart viel de Bitcoin koers naar een lokale bodem van 56.800 dollar. Vanaf dat moment is een voorzichtige nieuwe opleving begonnen, maar de overtuiging mist nog.

In deze column duiken we samen de data in om te bepalen of de bullmarkt van Bitcoin nog een vervolg krijgt.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Wat zegt de blockchain over de bullmarkt?

Te beginnen met de blockchain, waar een hoop waardevolle data te vinden is. De onderstaande afbeelding toont de HODL Waves van Bitcoin. Om het einde van de bullmarkt te kunnen voorspellen, is het belangrijk om naar de oranje/rode golven te kijken.

Die vertegenwoordigen namelijk “nieuwe investeerders” die instappen en hun Bitcoin nog maar heel kort in bezit hebben.

Wat je goed kan zien aan de bovenstaande grafiek is dat de oranje/rode golven pieken op het moment dat de Bitcoin koers zijn piek van de cyclus bereikt. Hoe kan dat? Dat is het moment dat veel nieuwe investeerders nog op de top van de bullmarkt mee willen profiteren.

Op dit moment is de oranje/rode golf nog lang niet op het niveau van de bullmarkten uit het verleden. Om die reden kunnen we op basis van de HODL Waves concluderen dat Bitcoin nog voornamelijk wordt “gecontroleerd” door meer ervaren investeerders.

Zolang de roodgekleurde HODL Waves nog relatief laag zijn, is het lastig om te beargumenteren dat de bullmarkt al voorbij is.

Dit is ook belangrijk voor Bitcoin

We moeten echter niet vergeten dat Bitcoin op dit moment een behoorlijke grote financiële asset is geworden. Om die reden weegt het macro-economische klimaat ook steeds zwaarder voor de Bitcoin koers.

Waar de Europese Centrale Bank (ECB) in juni al zijn eerste renteverlaging lijkt door te voeren (goed voor Bitcoin) is het waarschijnlijk nog lang wachten op de Amerikaanse centrale bank. Daar ligt het (tijdelijke) probleem voor deze bullmarkt.

Gedurende het eerste kwartaal van 2024 kwam de Amerikaanse inflatie steevast hoger binnen dan verwacht en bleek ook de economie/arbeidsmarkt sterk. Dat maakt het lastig voor de Amerikaanse centrale bank om de rentes te verlagen.

Wat dat betreft wordt het voor Bitcoin extreem belangrijk om de Amerikaanse economie in de gaten te houden. Volgende week komt er bijvoorbeeld weer een cruciaal inflatierapport binnen op vrijdag, die veel kan bepalen voor de Bitcoin koers van de komende maanden.

Wil jij dit soort ontwikkelingen op de voet volgen? Check dan mijn nieuwsbrief die ik twee keer per week gratis uitstuur over dit soort onderwerpen.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom blijft de Bitcoin koers maar dalen?
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Crypto analist legt uit: Dit is wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen