Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

De Bitcoin en Goud prijs crashen door zorgen over beleid Fed

De goudprijs en de Bitcoin prijs krijgen vandaag opnieuw een harde klap. De reden hiervoor is dat beleggers zich zorgen maken over het agressieve monetair-beleid van de Federal Reserve. Het lijkt duidelijk dat de Fed de rente niet met 25 basispunten zal verhogen, maar met 50 punten. Volgens analisten zou de Federal Reserve volgende week de rente zelfs al met 75 basispunten kunnen verhogen. Dat zou zeer problematisch kunnen zijn voor de aandelen, crypto- en edelmetalenmarkt.

De goud prijs staat onder druk

Vaak presteert goud juist goed als er economische onzekerheid is, maar dit keer is dat niet zo. De goud prijs staat onder enorme verkoopdruk en valt snel richting de $1.900, wat een cruciaal ondersteuningsniveau is. Het zou kunnen dat de goud prijs onder dit niveau zakt als de economische cijfers in de VS de verwachtingen overtreffen. Dat zou namelijk bevestigen dat de Fed een zeer agressief monetair beleid aan zal houden.

Goud koers
Goud prijs grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Ook de Bitcoin heeft het erg zwaar

Ook de Bitcoin prijs presteert zeer matig de afgelopen dagen. De BTC prijs is dit weekend opnieuw tot onder het $40.000 niveau gezakt en dat heeft direct een negatieve toon gezet voor de aankomende week. Het is namelijk zo dat het $40K niveau een belangrijk psychologisch niveau is. Handelaren zien het als een bearish signaal als de prijs hier keer op keer onder zakt. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $38.500. Dat is zo’n 3,5% lager dan een dag geleden.

Bitcoin koers 25 april
Bitcoin grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Ondanks de matige koersverloop blijft de Bitcoin adoptie groeien

Ondanks dat de prijs van de grootste cryptomunt ter wereld matig presteert blijft Bitcoin in termen van adoptie en regelgeving razendsnel groeien. Zo is de belangstelling vanuit de Verenigde Arabische Emiraten naar cryptocurrencies enorm gegroeid. Het lijkt er zelfs op dat de VAE het nieuwe crypto-centrum van de wereld gaat worden. De Arabische Emiraten zorgen voor duidelijke wet- en regelgeving en dat is precies wat de cryptowereld nodig heeft.

Eén van de grootste crypto exchanges ter wereld, Kraken, maakte onlangs dan ook bekend dat ze een platform lanceren in de VAE. Dit zal de institutionele kapitaalstroom alleen maar vergroten en we zullen waarschijnlijk meer geld naar Bitcoin zien gaan.

Bitcoin nieuws

Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten