crypto mining
Bitcoin

De Bitcoin Hash Rate herstelt door de terugkeer van grote miners

De strenge crypto-regelgeving van China betekende het sluiten van veel Chinese crypto mining operaties. De plotselinge verdwijning van deze miners uit het netwerk heeft geleid tot dalende hash rates. De Bitcoin hash rate daalde in slechts 21 dagen tijd van een all-time high van 180 exahashes per seconde (EH/s) naar 84 EH/s. Maar nu de miners verhuist zijn stijgt de hash rate weer.


Dalende hash rate

De daling van de hash rate was direct toe te schrijven aan de daling van het aantal Chinese miners. Gegevens van Blockchain.com suggereren echter dat er sinds 3 juni een gestage toename is in de mining moeilijkheidsgraad. Sinds de razendsnelle val is de hash rate weer met 21,38% gestegen. Dit komt door de terugkeer van de verhuisde Chinese miners die in andere regio’s zijn gaan werken.

Gezien de weerstand van de Chinese overheid, zijn miners op zoek gegaan naar landen die zowel duidelijkheid over de regelgeving als lagere elektriciteitskosten bieden.

Onder het voorwendsel om burgers te beschermen tegen investeringen met een hoog risico, hebben de Chinese autoriteiten cryptobedrijven gedwongen hun aanbod aan cryptoportfolio’s sterk te beperken of naar het buitenland te verhuizen. Wang Juana, een lid van China’s OESO Blockchain Expert Policy Advisory Board, stelde het volgende:

“We zien dat de cryptomarkt steeds minder van China afhankelijk is. Eerst was dit gericht op handel en nu op rekenkracht. Dit is gebaseerd op een reeks stappen die Peking vorige week tegen cryptocurrencies en Bitcoin-mining heeft genomen.”


Decentralisatie

Op zijn hoogtepunt in september 2019 droeg China bij aan 75,53% van de wereldwijde Bitcoin hash rate. Het liet een gestage daling zien lang voordat het miningverbod werd opgelegd. Terwijl China’s huidige bijdrage aan de hash rate 46,04% bedraagt, heeft de Verenigde Staten hun aandeel wereldwijd uitgebreid tot 16,85%.

Landen zoals Rusland, Kazachstan en Canada zagen juist een grotere betrokkenheid bij crypto. Deze landen hebben de migrerende Chinese miners een thuis geboden. De ontwikkelingen in China betekenen voor de miningindustrie een positieve stap in de richting van decentralisatie.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC