crypto mining
Bitcoin

De Bitcoin hash rate keert terug naar hoogste niveau ooit

Nadat de wereldwijde hash-rate van de Bitcoin in juni was gedaald tot slechts 84 EH/s, is het netwerk sindsdien razendsnel hersteld tot ongeveer 175 EH/s deze week.


De Bitcoin hash rate is razendsnel herstelt

De wereldwijde hash-rate hahavan het Bitcoin-netwerk zakte begin juni tot 84 exahashes per seconde (EH/s) na het harde optreden van de Chinese regering tegen de cryptominingsector.

Volgens Blockchain.com is de wereldwijde hash-rate sinds juni echter weer met 108% gestegen, waarbij het Bitcoin-netwerk vanaf woensdag zelfs 175 EH/s bedroeg. Dit is slechts 3 procent lager dan de hoogste niveaus ooit van 180 EH/s die werden gezien op het hoogtepunt in mei.

Dat de hash-rates weer zo hoog liggen is een goed teken volgens prijs-analisten. Over het algemeen wordt namelijk aangenomen dat de hash rate overeenkomt met de prijs van Bitcoin. Dit suggereert dus dat er een positieve prijsactie plaats kan gaan vinden.

Bitcoin hash rate herstelt – Bron: Blockchain.com

Voorafgaand aan het verbod waren in China gevestigde Bitcoin-miners goed voor maar liefst 70% van de wereldwijde hash-rate. Dit is na het verbod echter drastisch veranderd. Het is nu namelijk Amerika die verantwoordelijk is voor het grootste deel van de harh rate (42%).

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?