Nieuws

Bitcoin Miner bouwer Canaan rapporteert $68 miljoen aan inkomsten 2020

Canaan, de Chinese bouwer van Bitcoin Mining-apparatuur, heeft bekend gemaakt dat het in 2020 $68 miljoen aan omzet gegenereerd heeft. Sindsdien is de omzet explosief gestegen; want geschat wordt dat het eerste kwartaal van 2021 goed is voor ten minste 400 miljoen Yuan, wat neerkomt op circa $61 miljoen.


Toch nog nettoverlies in 2020

Het bedrijf heeft naar verluidt een brutowinst van $5.8 miljoen gegenereerd, op een netto-omzet van $68 miljoen. Dit houdt in dat de gemiddelde prijs voor zijn 6.6 miljoen terahash seconde (TH / s) aan rekenkracht die in 2020 werd verkocht $10 per TH / s. Dit is momenteel veel lager dan het marktgemiddelde. Dit kan echter aan meerdere dingen liggen en hoeft niet direct negatief te zijn.

Wanneer ook gekeken wordt naar de rente en overige bedrijfskosten, heeft Canaan nog steeds een nettoverlies geleden in 2020. Dit verlies is echter wel aanzienlijk minder dan in 2019, toen het een nettoverlies van maar liefst $148 miljoen boekte. In 2020 heeft het bedrijf circa $33 miljoen verlies geleden. Alhoewel dit nog steeds verlies is, geeft het wel een positiever beeld neer; het bedrijf boekt aanzienlijke progressie.


Stijgende Bitcoin prijs niet direct positief effect omzet

Toch hebben de stijgende prijzen van Bitcoin (BTC) het crypto mining-bedrijf niet heel veel geholpen. Het bedrijf kampte naar verluidt met onvoldoende voorraad om zijn klanten volledig van dienst te kunnen zijn. Dit komt gedeeltelijk door het wereldwijde chiptekort, dat naast computers ook bouwers van crypto-miners hard raakt. Om de inkomsten niet volledig weg te laten vallen, accepteren veel bedrijven nu pre-orders voor wanneer het tekort weer wordt aangevuld.

Toch geeft de prijs toename van Bitcoin een positieve voorspelling; dit zou erg positief kunnen zijn voor de netto-inkomsten in het eerste kwartaal van 2021. Geschat wordt dan ook dat het bedrijf ten minste 400 miljoen Yuan aan omzet gegenereerd heeft in deze periode, wat neerkomt op circa $61 miljoen. Mocht het komende jaar vergelijkbare resultaten bieden op het gebied van crypto-prijzen, dan zou het bedrijf wellicht zijn beste jaar ooit kunnen hebben.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten