Bitcoin

Bouwer Bitcoin Miners Canaan heeft $148 miljoen verloren in 2019

Canaan Creative, de Chinese Bitcoin-mining-fabrikant, heeft laten weten dat het in 2019 een nettoverlies heeft gedraaid van ruim $148 miljoen. Het bedrijf heeft naar verluidt een omzet gedraaid van ruim $204 miljoen, het gevolg van een dalende winstgevendheid in de afgelopen 3 jaar.


20% van de rekenkracht Bitcoin-netwerk

Volgens Canaan werd er in totaal voor 10,5 uitbarstingen per seconde (EH / s) verkocht. Dit staat gelijk aan ongeveer 20% van de groei van de totale rekenkracht van het Bitcoin-netwerk over 2019.

Sinds het bedrijf de beurs is opgegaan met een waarde van $90 miljoen, is het aandeel van het bedrijf in een neerwaartse trend terecht gekomen. Momenteel kost een aandeel ongeveer $3,5, ongeveer 60% lager dan de oorspronkelijke prijs van circa $5,8. Het laatste kwartaal van 2019 was de boosdoener voor het bedrijf; toen verloor het bedrijf namelijk bijna $115 miljoen.

Naar verluidt heeft de uitbraak van COVID-19 grote impact op de afname van Bitcoin-mining-apparatuur. Ook zijn de bedrijfsverwachtingen voor 2020 door deze uitbraak inmiddels al aangepast. Zo wordt verwacht dat in het eerste kwartaal van 2020 een omzet is gedraaid van niet minder dan 60 miljoen RMB, ofwel circa $5,8 miljoen.


Canaan Creative in 2019

Canaan Creative wist in het jaar 2019 veel geld binnen te halen via meerdere financieringsrondes. Zo wist het bedrijf in maart 2019 honderden miljoenen binnen te harken, waarmee het bedrijf in één klap werd gewaardeerd op $1 miljard.

Hierna maakte het bedrijf bekend dat het een initieel openbaar aanbod (IPO) wou organiseren in de Verenigde Staten (VS). Hier zou het bedrijf $100 miljoen mee willen ophalen. Uiteindelijk wist het bedrijf hier $90 miljoen mee op te halen, waarmee het doel voor 90% was bereikt. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving