Bitcoin

Bitcoin Miningapparatuur maker Canaan wil $100 miljoen binnenhalen via IPO in VS

De op één na grootste producent van Bitcoin-miners, Canaan, wil zo’n $100 miljoen binnenhalen via een initiële openbare aanbod (IPO) in de Verenigde Staten (VS).


Avalon Bitcoin-miner

Canaan is onder andere bekend van de Avalon Bitcoin-minerlijn en is in China gevestigd. Het bedrijf wil 10 miljoen Amerikaanse depositary shares aanbieden met een prijs van zo’n $10.

Hierdoor kan het bedrijf theoretisch om zijn totaliteit een bedrag van $100 miljoen ophalen in de VS. Hierdoor kan de fabrikant mogelijk de eerste grote BTC-miner maker worden die op de traditionele aandelenmarkt openbaar wordt gemaakt. Eerder is dit nog nooit voorgekomen.


Marktwaarde Canaan

Door de omvang van deze aanbieding, zou Canaan een marktwaarde van ongeveer $1.5 miljard hebben. Het bedrijf heeft circa 2.3 miljoen uitstaande reguliere aandelen, na het aanbod.

In een eerdere IPO-aanvraag vanuit het bedrijf stelde Canaan een bedrag van $400 miljoen vast voor zijn IPO-ambities. Dit bedrag zou echter nog kunnen worden bijgesteld en staat hiermee nog niet vast.


Bitcoin hash-rate

Bitcoin-miners breken in de afgelopen periode regelmatig het hash-record van het Bitcoin-netwerk. Zo werd eind oktober het record verbroken naar 114,3 miljoen hashes per seconde. Een mogelijke reden hiervoor zijn de steeds beter wordende miners. Andere mogelijke redenen hiervoor zijn de enorme mining-farms die worden opgericht in diverse landen, zoals de Verenigde Staten (VS, Californië) en Paraguay.

Gisteren hebben twee ex-managers van handelsplatform Circle laten weten dat de cryptocurrency Bitcoin (BTC) nu stukken veiliger is geworden dan dat dit eerst het geval was. Wil jij hier meer over weten? Lees dan ons artikel over dit onderwerp!


Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?