Bitcoin,, Trending

Californië heeft grootste solar Bitcoin Mining-farm

Miningbedrijf Plouton Mining gaat de grootste op zonne-energie werkende Bitcoin-miningfarm bouwen in Californië, Amerika.


49 hectare aan zonnepanelen

Volgens Plouton Mining zal er ongeveer 49 hectare aan zonnepanelen worden aangelegd die dagelijks 10 tot 13 megawatt aan energie zullen gaan genereren. Er is gekozen voor Californië vanwege het hoge jaarlijkse zonlicht-gehalte. Naar verluidt bedraagt dit jaarlijks meer dan 70%.


Bitcoin-mining-evolutie

Volgens het bedrijf zal deze combinatie van natuur en technologie een volgende Bitcoin mining-evolutie gaan inluiden. Via deze manier wordt het minen van Bitcoin steeds duurzamer.

Met deze farm wil het bedrijf mensen de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan de groeiende cryptocurrency en blockchain-economie, zonder dat zij zelf apparatuur hoeven aan te schaffen.


Minen steeds duurzamer

Het minen van cryptocurrency is de laatste periode steeds duurzamer aan het worden. Onlangs werd bekend dat ongeveer 74% van de energie die wordt verbruikt bij het minen van Bitcoin wordt gegenereerd door groene energie. Hoeveel effect deze farm hier precies op gaat hebben is nog niet bekend.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?