Bitcoin,, Trending

Twee nieuwe Bitcoin ASIC-miners gelanceerd door Bitmain

Bitmain, de producent van de bekende ‘Application Specific Integrated Circuit’ (ASIC) miners, heeft vandaag twee nieuwe S17-miners aangekondigd.


S17e & T17e

De twee nieuwe ASIC-miners hebben de naam S17e en T17e gekregen. Met deze nieuwe miners wordt er weer een upgrade uitgevoerd. Zo zou er een hogere efficiëntie, een stabielere werking en een langere levensduur kunnen worden behaald. Verwacht wordt dat deze nieuwe machines dan ook voor nieuwe records kunnen gaan zorgen in hash-rates van bijvoorbeeld het Bitcoin-netwerk.


Specificaties

De nieuwe S17e krijgt een hash-snelheid van 64 TH / s met een energie-efficiëntie van 45 J / TH. De T17e, een iets minder sterke variant, heeft naar verluidt een hash-snelheid van 53 TH / s met een energie-efficiëntie van 55 J / TH.

De verbetering van de energie-efficiëntie is vooral te wijden aan een nieuw warmteafvoersysteem. Doordat er twee buizen zijn geïnstalleerd op de nieuwe miners, kan de efficiëntie flink worden verbeterd. Ook de levensduur van het apparaat kan hiermee worden verbeterd.


Betere beveiliging

Bovendien heeft Bitmain de beveiliging van de nieuwe miners flink verbeterd. Volgens het bedrijf is er nieuwe software ingebed waardoor er aan hogere cybersecurity-normen kan worden voldaan. Hiermee kunnen mogelijke kwaadaardige aanvallen worden voorkomen.

Bitcoin nieuws

Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Bitcoin Whales kopen in 24 uur voor miljarden dollars aan BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC