Newsbit

Mine farm

Bitcoin Hash Rate breekt opnieuw Record: miners zijn bullish

Mine farm

Ook vandaag, ondanks de prijscrash, zet Bitcoin een nieuw record neer voor zijn netwerksnelheid (hash rate). Dit is mogelijk een teken dat BTC-miners long-term bullish zijn.


BTC hash rate bereikt wéér nieuwe All-Time High

Gegevens van Blockchain.com laten zien dat de hash rate vandaag een recordhoogte heeft bereikt van 114,3 biljoen hashes per seconde.

 
bron: blockchain.com

De hash-snelheid verwijst naar de totale rekenkracht die gebruikt wordt bij het valideren van transacties op de Bitcoin-blockchain. Hoe meer rekenkracht er gebruikt wordt, des te beter het Bitcoin-netwerk beveiligd is. Daarnaast kunnen we ook gelijk de conclusie trekken dat wanneer de hash rate hoog ligt, er veel mining-machines aan het werk zijn om BTC te vergaren.

Met andere woorden: het minen van Bitcoin is nog steeds winstgevend en BTC-miners verwachten in de toekomst hogere Bitcoin prijzen.


Wat heeft de Bitcoin Crash voor invloed?

Een maand geleden meldde Newsbit een mysterieuze crash in de Bitcoin hash rate. Het percentage daalde op 23 september plotseling met 40% naar 67.38 EH/s. Investeerders waren even in paniek, maar een dag later herstelde de snelheid weer naar 92.8 EH/s.

Een mogelijke oorzaak die werd gegeven voor de flash crash heeft te maken met Bitmain-miners. De Bitmain s9 mining machines (ongeveer 50% van het netwerk) zouden niet meer winstgevend zijn. Hierdoor moesten grote mining-exploitanten ongeveer 3 miljoen machines updaten. Dit zou de flash crash veroorzaakt kunnen hebben.

Dat we juist vandaag, vlak na een Bitcoin crash, een nieuw record boeken is te danken aan de sterk opkomende mining-industrie. Het grootste bedrijf in deze sector, Bitmain, lanceerde deze week bijvoorbeeld de grootste Bitcoin mining-farm ter wereld.

Toch is er niet alleen maar goed nieuws. De winstgevendheid van Bitcoin-miners nadert een kantelpunt. Zo vertelt een BTC-miner dat wanneer de Bitcoinprijs onder de $6500 dollar zakt, het eigenlijk niet meer winstgevend is om Bitcoins te minen. We kunnen dan verwachten dat de hash rate afneemt omdat veel miners dan hun apparaten uit zullen schakelen, totdat de moeilijkheidsgraad zich aanpast of totdat de prijzen herstellen.

Het is daarom de vraag of de meest recente daling van de Bitcoinprijs nog een negatieve invloed zal hebben op de hash-snelheid.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top