Newsbit

Bitcoin weerstand

Waar kwam de Bitcoin Hash Rate Flash Crash vandaan?

Bitcoin weerstand

De Bitcoin Hash Rate leed op 23 september aan een mysterieuze flash crash. De hash rate daalde van 98.000.000 TH / s tot 57.700.00 TH/s. Maar hoe kan dat?


De Bitcoin Hash Rate is alweer herstelt

Na de flash crash die gisteren plaats vind is de hash rate vandaag weer flink herstelt. Op het moment van schrijven ligt de BTC hash rate weer rond de 92.800.295 TH/s. Dit is nog altijd een stuk lager dan het recente record van 102.848.135 TH/s. Dit hoogtepunt werd behaald op 18 september.

 

De mogelijke oorzaken van de Flash Crash

Zoals we gisteren al aangaven brak de scherpe daling de stijgende lijn. Maar waardoor werd de crash van gisteren nou veroorzaakt? Dat weten we niet zeker, maar 1 verklaring is dat de flash crash te maken heeft met Bitmain miners:

“De volgende moeilijkheidsgraad toename, die plaats zal vinden, zal ervoor zorgen dat de vorige gen S9’s (ongeveer 50% van het netwerk) niet meer winstgevend zijn. Vorige week werd een onbeperkte firmware voor S9’s gepost en elke grote mining farm-exploitant moesten hierdoor in een enorm tempo ongeveer 3 miljoen machines updaten. De nieuwe firmware heeft optimalisaties die het allerlaatste beetje efficiëntie uit de S9 persen, waardoor de watt / thash-sec wordt verlaagd van 96W tot ~ 80W. Sommige machines kunnen presteren zonder snelheidsverlies, terwijl oudere machines de prestaties met ~ 30% moeten verlagen om dezelfde resultaten te bereiken. ”

Een andere analist schrijft de flash crash toe aan blokintervallen. Als er meerdere langzame blokken achter elkaar staan kan er een flash crash ontstaan.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top