Mininghardwarefabrikant Canaan weet $90 miljoen binnen te halen met IPO

Bitcoin mininghardwarefabrikant Canaan heeft onlangs hun IPO aangekondigd. Hierin werd duidelijk dat het bedrijf circa $100 miljoen wou ophalen voor investeringen. Nu de IPO over is, heeft het bedrijf $90 miljoen weten binnen te halen.


Tegenslag voor Canaan

Canaan heeft echter een grote tegenslag moeten weerstaan. Zo verloor de fabrikant afgelopen week zijn grootste bank, Credit Suisse. Om deze reden had Canaan zijn IPO-opbrengsten verminderd van $400 miljoen naar $100 miljoen. Het bedrijf wist nu $90 miljoen binnen te halen. Hierdoor is de origineel bedachte ophaalbedrag met meer dan 75% naar beneden gegaan.


Toch succesvol

De IPO is echter toch succesvol geweest. Zo is het tot nu toe de eerste Bitcoin mining-apparatuur-fabrikant die succesvol een IPO navigeert. De grootste concurrent, Bitmain, is van plan om hetzelfde te doen.

Eerder probeerde de fabrikant in 2018 al een IPO te lanceren in Hong Kong. Deze werd echter afgewezen. Ook Bitmain heeft het in Hong Kong tevergeefs geprobeerd.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken