Bitcoin, Solana

De Bitcoin prijs is terug boven de $50.000

De Bitcoin prijs zakte meer dan anderhalve week, maar nu lijkt de prijs weer omhoog te gaan, net als afgelopen kerst.


Bitcoin prijs stijgt weer

De Bitcoin prijs steeg vanavond tot boven de $50.000 nadat het wekenlang matig presteerde. De prijs van 1 BTC token ligt op het moment van schrijven rond de $50.900. Dat betekent dat de koers vandaag met meer dan 3,5% is gestegen.

Ondanks de stijging is de prijs nog altijd 26% verwijderd van zijn hoogste prijs ooit op 10 november van maar liefst $69.044. De laatste keer dat het boven de $50.000 uitkwam, was 11 dagen geleden.

Analisten stelden dat de daling van december waarschijnlijk te wijten was aan “winstnemingen aan het einde van het jaar”. Bovendien heeft het ook te maken met mensen die Bitcoin verkopen om cadeautjes te kopen. Daarnaast verwachten ze dat Bitcoin een comeback gaat maken in het nieuwe jaar.

Ethereum, de op een na grootste crypto valuta op basis van marktkapitalisatie, boekte ook een mooie winst van 2,5%. De prijs van 1 ETH token ligt op het moment van schrijven rond de $4.120.


Ook andere coins doen het goed

Ook andere grote altcoins herstelden vandaag. Ethereum concurrent Solana is namelijk met 4,5% gestegen en ook de Cardano koers is met bijna 10% gestegen.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’