De Bitcoin revolution scam

Al tijden lang heeft de Nederlandse cryptowereld te maken met hardnekkige oplichters die de naam ‘Bitcoin Revolution’ gebruiken. Vandaag ontmaskert Kees van de Spek de oplichters in zijn programma ‘Oplichters in het buitenland’.


Bitcoin oplichters in Nigeria

In het programma wordt er nogmaals haar fijn uitgelegd dat de oplichting vaak start via een advertentie op Facebook die gebruik maakt van foto’s van bekende Nederlanders als John de Mol en Ruud Feltkamp. Experts schatten dat er voor meer dan 10 miljoen euro gestolen is van mensen die op deze advertenties in zijn gegaan.

In het TV programma gaat Kees van der Spek opzoek naar de oplichters. En niet geheel verwonderlijk komt hij terecht in Nigeria.


Hoe stopt de oplichting?

Als je wilt weten of Kees van der Spek de oplichters in de kraag vat, raden we je aan het tv programma even terug te kijken. Dat er aandacht aan geschonken wordt is altijd goed, maar toch moet er in onze ogen nog wat gebeuren. Zo moeten grote techbedrijven als Facebook en YouTube beter controleren op dit soort oplichting. Maar ook een aantal kleine websites moeten iets veranderen.

Alsjeblieft laat je niet omkopen om neppe positieve reviews te schrijven over het bedrijf. Hieronder geven we een lijstje van websites die dit soort neppe reviews hebben geplaatst en als je de oprichter van één deze websites bent dan roepen we je op de review direct te verwijderen.

  • Marketwatch.com
  • Top5stockbrokers.com
  • Cryptostart.nl
  • Nederlandreview.nl
  • Cryptosoep.com
  • nl.cryptonews.com

Ben jij ook dit soort neppe positieve reviews tegen gekomen? Mail ons dan de naam van de website naar: info@newsbit.nl. Wij zullen een lijst bijhouden en alle bedrijven nogmaals op de hoogte brengen dat ze oplichtingspraktijken promoten.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken