De burgemeester van Vancouver (Canada) wil Bitcoin-automaten verbieden

De burgemeester van Vancouver, Canada, is aan het overwegen om Bitcoin (BTC) geldautomaten te verbieden. De burgemeester is naar verluidt bang voor witwaspraktijken.


Witwaspraktijken

De burgemeester van Vancouver heeft een volledig verbod op Bitcoin (BTC)-automaten voorgesteld. In dit voorstel legt hij de link naar het toenemende aantal van witwaspraktijken.

Een andere reden is, volgens de burgemeester, dat criminelen een Bitcoin-automaat kunnen kopen voor slechts een paar duizend dollar. Hierdoor kunnen ze vervolgens hun geld, zo vaak als dat nodig is, storten via dit apparaat.


Veel meldingen

De autoriteiten in het land verwachten dat er dit jaar ruim 800 meldingen zullen binnenkomen omtrent cryptocurrency gedurende dit jaar. Ten aanzien van vorig jaar is dat ruim 3 keer zoveel.

Onbekend hiervan is om hoeveel witwaszaken het precies gaat. Om deze reden is er een zogenoemde witwasonderzoek gestart.


Cryptocurrency-automaten

Als het voorstel wordt goedgekeurd, zullen de op dit moment ruim 690 cryptocurrency-automaten die in heel Canada staan moeten verdwijnen. In Vancouver zouden dit er 76 zijn.


Toenemend aantal witwaspraktijken

Wereldwijd neemt het aantal witwaspraktijken toe. Een zorgwekkende trend, en hierom worden er overal maatregelen getroffen. Één van deze maatregelen is het verwijderen van cryptocurrency-automaten op populaire plaatsen. Of deze maatregel er ook in Canada doorheen komt is op dit moment nog onbekend.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken