Cardano Nieuws

De Cardano Vasil Hard Fork is eindelijk live

Na maanden van uitstel is de Cardano Vasil upgrade en hard fork op donderdag eindelijk gelanceerd. Deze belangrijke upgrade moet Cardano significant sneller en goedkoper maken. Het succes van de hard fork werd door blockchain-bedrijf Input Output Hong Kong (IOHK) gedeeld op Twitter.

Minder aandacht dan Ethereum

Waar de Merge van Ethereum wekenlang de headlines domineerde, was dat voor de hard fork van Cardano niet het geval. Natuurlijk heeft dat ook te maken met het feit dat de Merge voor Ethereum de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake markeerde. Maar de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat Ethereum nu eenmaal een populairder platform is dan Cardano voor decentrale applicaties en andere toepassingen.

Jarenlang functioneerde Ethereum beter dan Cardano en daar heeft het project de vruchten van geplukt. Het gros van de ontwikkelaars en gebruikers zijn uiteindelijk bij Ethereum terechtgekomen, waardoor het lastig wordt voor Cardano om dat nog in te halen. Het is goed mogelijk dat de Vasil hard fork daar verandering in brengt, maar dat moeten we de komende maanden gaan zien.

Wat doet de Vasil upgrade?

Dankzij de Vasil upgrade is het voor deelnemers in het Cardano netwerk mogelijk om blokken rond te sturen die nog niet volledig gevalideerd zijn. Hierdoor kan het tempo flink omhoog en kan het project sneller blokken ontwikkelen. Verder zijn de Plutus smart contracts geupgrade, waardoor ze efficiënter zijn en decentrale applicaties met relatief lage kosten kunnen draaien.

De upgrades voor Plutus worden op 27 september beschikbaar voor de ontwikkelaars. Bill Barhydt, de oprichter van het handelsplatform Abra, noemde de upgrade een “grote overwinning” voor de ontwikkelaars. Het is nu afwachten in hoeverre dit het gebruik van Cardano ook een boost geeft. Alleen de tijd kans ons het antwoord op die vraag geven.

Cardano nieuws

Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen
Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen” Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen”
Vandaag gaat de Cardano Vasil Hard Fork live Vandaag gaat de Cardano Vasil Hard Fork live
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten