Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

De CEO van FTX ontkent geruchten over opkopen van crypto mining-bedrijven

Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX en Alameda Research, geeft aan dat crypto-miners niet passen bij de strategie van zijn bedrijf.

De uitgesproken CEO ziet geen synergie en daarom geen argument voor een eventuele acquisitie van zwalkende crypto-miners. “We kijken momenteel niet echt naar die industrie”, aldus Bankman-Fried op Twitter.

“Ik wil niets uitsluiten”

De geruchten over het overnemen van een mining-bedrijf door FTX ontstonden na een interview van Bankman-Fried met Bloomberg. Hierin gaf Bankman-Fried aan op voorhand niet te willen uitsluiten dat zijn bedrijf een miner overneemt als er zich een “hele aantrekkelijke” kans voordoet. Waar hij op Twitter aan toevoegt dat ze op dit moment niet specifiek op zoek zijn naar mining-bedrijven, maar open staan voor een gesprek.

Vanuit een strategisch perspectief is Bankman-Fried niet heel enthousiast over de eventuele overname van een mining-bedrijf. “Vanuit het perspectief van de acquisitie van een mining-bedrijf is er weinig tot geen duidelijke synergie met de rest van onze bedrijven”, aldus de CEO van FTX. Alles bij elkaar lijkt de kans klein dat Bankman-Fried en consorten op de korte termijn een zwalkende crypto-miner overnemen.

Winstmarges miners flink onder druk

De mining-industrie heeft het momenteel behoorlijk zwaar. Na enkele fantastische maanden in de afgelopen bullrun moet de industrie inmiddels al enige tijd op een houtje knagen. De omzet per terahash is namelijk teruggevallen naar dieptepunten die de industrie sinds oktober 2020 niet meer heeft gezien. Miners verdienen vandaag ongeveer 80 procent miner per terahash dan tijdens het hoogtepunt van 2021.

Die omzetdalingen hebben sommige miners er zelfs toe bewogen om hun Bitcoin-reserves van de hand te doen. Een paar miners moesten de afgelopen periode afscheid nemen van 100 procent van hun Bitcoin-reserves. Iets wat niemand een aantal maanden geleden had durven voorspellen. Vanuit dat perspectief is het ook niet gek dat Sam Bankman-Fried momenteel niet staat te springen om de mining-industrie te betreden.

Exchange nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten