Bitcoin

De crypto stijging gaat door: Bitcoin prijs stijgt tot boven de $43K

De cryptomarkt kleur groen en waarbij alle grote munten een prachtige prijsstijging boeken. Zo is de Bitcoin koers tot boven de $43.000 gestegen en nadert de Ethereum prijs de psychologische $3.000 grens.


De Bitcoin prijs stijgt met meer dan 12 procent

De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $43.550. Dit terwijl 1 BTC token gisteren nog ongeveer $38.000 waard was. Dat betekent dat de koers met meer dan 12% gestegen is in de afgelopen 24 uur.

BTC grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Ethereum nadert de psychologische $3.000 grens

Ondertussen is Ethereum voor het eerst in 10 dagen weer tot boven de $2.900 gestegen. De grootste altcoin ter wereld lijkt spoedig de psychologische $3.000 grens, die het voor het laatst bereikte op 17 februari, te gaan testen. Ethereum is de afgelopen 24 uur met 11% gestegen.

ETH grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Door de enorme koersstijging van de afgelopen 24 uur is de marktkapitalisatie van de cryptomarkt gestegen naar $1,92 biljoen.

Bitcoin en de bredere cryptomarkt zagen vorige week een grote en plotselinge daling nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen, waardoor de geopolitieke spanning opliep. Maar nu westerse landen zich hebben verenigd tegen Rusland en sancties tegen de agressor hebben geïmplementeerd, beginnen de markten weer aan te trekken.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC