Coinbase Logo
Binance, Exchange, Regulatie

De cryptocurrency exchange Coinbase ziet stijging in marktaandeel na Binance-saga

Na de aankondiging van een aanzienlijke schikking van meerdere miljarden dollars tussen Binance en Amerikaanse toezichthouders vorige week, heeft het on-chain data-analysebedrijf Kaiko Research gemeld dat Coinbase een opmerkelijke stijging in marktaandeel heeft ervaren.

Historische schikking is bereikt

Op 21 november bereikte Binance een historische schikking van $4,3 miljard met het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ), waarmee beschuldigingen met betrekking tot het witwassen van geld werden afgehandeld.

Volgens Kaiko Research hebben de juridische uitdagingen waarmee Binance wordt geconfronteerd, geleid tot een herverdeling van marktaandeel onder verschillende cryptobeurzen. Het bedrijf publiceerde onlangs een rapport waarin werd onthuld dat Coinbase een toename in handelsvolume heeft waargenomen tijdens de Europese handelsdag, buiten de reguliere Amerikaanse handelsuren:

Het marktaandeel van Coinbase groeide het meest buiten de Amerikaanse handelsuren (14-22 UTC), maar vertoonde in plaats daarvan een stijging tijdens de handelsdag in Europa en aan het begin van de handelsdag in Oost-Azië.

Ook de crypto-exchange Bybit rapporteert naar verluidt aanzienlijke veranderingen gedurende de hele dag:

“Bybit emergeert als de onmiddellijke winnaar, waarbij het elk uur marktaandeel wint en in 16 van de 24 uur met meer dan 20% groeit,” aldus het rapport.

Binance-Schikking mogelijk positief voor hele markt

Alhoewel Binance geconfronteerd wordt met juridische uitdagingen, handhaaft het naar verluidt zijn liquiditeit in alle cryptocurrencies:

“Ondanks het groeiende marktaandeel van Coinbase blijft Binance de leider in liquiditeit, zowel voor BTC als voor altcoins,” aldus het rapport.

Sommige marktleiders beschouwen de schikking van Binance met het DoJ als positief voor de cryptogemeenschap. Mike Novogratz van Galaxy Digital gelooft dat de recente juridische stappen tegen Binance de algehele crypto-industrie ten goede komen. Hij zegt het volgende:

Ik denk dat ze op veel manieren minder risico lopen. Mensen maakten zich zorgen over de omgang met Binance. Er is nu veel minder om je zorgen over te maken.

In ander nieuws meldde dat de aandelen van Coinbase een hoogtepunt van 18 maanden hebben bereikt na de juridische problemen van Binance. Op 27 november sloot Coinbase op $119,77, het hoogste niveau sinds mei 2022, toen het sloot op $114,25, volgens gegevens afkomstig van TradingView.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?