Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

De cryptocurrency exchange FTX kondigt Europa-uitbreiding aan

De populaire cryptocurrency exchange FTX heeft bekend gemaakt dat ze een Europees filiaal gaan openen onder de naam ‘FTX Europe’.


Tweede FTX filiaal

Nadat het bedrijf de goedkeuring gekregen heeft van de financiële toezichthouder van Cyprus, willen ze gebruikers over het gehele Europese continent gaan bedienen. FTX Europe wordt het tweede filiaal van de originele FTX crypto-exchange. In mei van 2019 opende het originele Amerikaanse filiaal: FTX US. Sam Bankman-Fried, de oprichter en de CEO van FTX, zei het volgende over de Europese uitbreiding:

“Terwijl we blijven groeien, zijn we constant op zoek naar mogelijkheden om op elke markt die we betreden de juiste licentie te krijgen en gereguleerd te worden. We zullen samenwerken met regelgevers in verschillende landen in Europa om een veilige omgeving te blijven bieden voor mensen om crypto te verhandelen.”

Naar verluidt zal Patrick Gruhn, partner bij het Zwitserse advocatenkantoor ‘Crypto Lawyers LLC.’ FTX Europe gaan leiden. Hij zei hierover het volgende:

“Europeanen zullen nu het best-in-class handelsplatform van FTX kunnen gebruiken om te beleggen in een breed scala aan cryptocurrencies-derivaten via een gereguleerde beleggingsonderneming.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Samenwerking met CM-Equity AG in 2020

Het is echter niet de eerste keer dat de populaire cryptocurrency exchange voet aan grond krijgt in Europa. De exchange kondigde in oktober van 2020 een samenwerking aan met CM-Equity AG. Dit is een Duitse investeringsmaatschappij, waarmee zij samen een tokenized aandelenhandel aanbieden op het platform.

De in München gevestigde onderneming is een white label-oplossing die Know Your Customer (KYC)-services, nalevingsnormen, bewaring van de betreffende aandelen biedt, naast andere oplossingen voor de crypto-exchange. De service is aan de gang en omvat populaire aandelen zoals Apple, Tesla, Google, Facebook en anderen. Het is momenteel nog niet precies bekend welke datum het nieuwe filiaal officieel open zal gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten