Nieuws, Trending

De dramatische start van Ethereum in 2018 – Rode cijfers

In de eerste 3 maanden van 2018 heeft Ethereum met haar Ether’s de slechtste start doorgemaakt van iedereen. Met een waardevermindering van 47.5% heeft Ethereum een nieuw record voor zichzelf gezet. Nog nooit is de coin zoveel gedaald in zo’n korte tijd.

De waarde van Ethereum over de laatste jaren heen

Hoewel het voor de gehele cryptocurrency markt geen geweldige tijd was, werd deze versterkt door problemen die uniek waren voor Ethereum. Deze daling lijkt erg veel, toch lijkt dit niks in vergelijking met de verbazingwekkende 9382% stijging die de Ether zag in 2017. [table id=5 /] Zoals te zien in bovenstaande tabel is het één na slechtste kwartaal voor Ethereum aan het eind van 2016 geweest, toen de waarde van de coin met circa 40% daalde. Na deze daling heeft Ethereum eigenlijk alleen nog maar stijgingen in de waarde gehad.
Wat ging er dan mis waardoor er nu een daling van de waarde is? Ethereum begon dit jaar op haar hoogste waardepunt ooit: $1.432, oftewel €1.165. Dit was de waarde van Ethereum op 13 januari 2018. Echter is deze waarde snel gaan dalen, want de munt was slechts nog ‘maar’ $1.118 (€910) waard op de 31e van dezelfde maand. Voor de daling stond Ethereum bekend als de ‘safe haven’ (veilige haven) van de gehele cryptomarkt. Dit komt doordat er altijd een constante vraag naar de token zal zijn, aangezien de meeste initiële ICO’s bovenop het platform worden gebouwd en dat makers hiervan verplicht zijn om vergoedingen te betalen in de vorm van Ethers. Echter bleek dit (grote) pluspunt de achilleshiel te zijn van de Ether gedurende opvolgende maanden.

Februari – de Amerikaanse toezichthouders zijn bezorgd over ICO’s

Op 6 februari was er een hoorzitting voor de Senaatscommissie, waar de focus werd gelegd op Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC is een commissie die zich richt op ICO-fraude – een dag waarin de prijzen van de ico’s daalden tot ongeveer $650 (€530). Toch heeft Ethereum haar dieptepunt van $574 (€470), waarna de munt langzamerhand toch weer ging herstellen.

Maart – Verbannen advertenties

Op 18 maart vielen de prijzen van de Ether onder de $500 (€410), nadat de SEC had bevestigd dat het tientallen ICO’s aan het onderzoeken was. Verder hebben technische giganten zoals Google, Facebook en Twitter in deze tijd de advertenties van cryptocurrency verbannen. Meer weten over het verbannen van cryptocurrency? Lees dan ons artikel over Google die cryptocurrency advertenties bant. Al met al hielpen deze onderzoeken en de bans op advertenties allemaal niet mee aan de waarde van de crypto. Over het algemeen heeft de Ether in maart 2018 53% verdraagt, waarmee de  Ether de vooral werd gehinderd door zijn eigen ellende. Al met al is het eerste kwartaal in 2018 voor de Ether niet rooskleurig. Toch is er een goede kant: de Ether (token) is op jaarbasis nog steeds met meer dan 700% in waarde gestegen.