Ethereum Nieuws

De Ethereum Foundation verkoopt voor 30 miljoen dollar aan Ether

Het lijkt erop dat de Ethereum Foundation weer eens heeft besloten om een grote hoeveelheid Ether te verkopen. Op 6 mei stuurde het namelijk voor ongeveer 30 miljoen dollar aan Ethereum richting de crypto exchange Kraken. Diezelfde dag nog schoot de koers van Ether met 4,8 procent omlaag naar 1.900 dollar.

Inmiddels hangt de koers zelfs op 1.869 dollar en heeft de markt het op dit moment weer even zwaar. Kunnen we meer dalingen verwachten?

Geen goede geschiedenis

De Ethereum Foundation heeft in ieder geval geen goede geschiedenis met zijn verkopen. Dat bleek de laatste keer wel, toen een grote verkoop van de stichting uiteindelijk een nieuwe bearmarkt bleek in te luiden. Zou dat ditmaal weer het geval zijn? Die kans lijkt klein, omdat we net een bearmarkt achter de rug hebben.

Aan de andere kant zijn de macro-economische omstandigheden op dit moment nog allesbehalve in het voordeel van Bitcoin, crypto en de financiële markten in zijn algemeenheid. Centrale banken lijken zo lang mogelijk vast te willen houden aan de hoge rentes om de inflatie onder de duim te krijgen.

Op het moment van schrijven ligt de rente in de Verenigde Staten op meer dan 5 procent, terwijl deze iets meer dan een jaar geleden nog op 0 procent lag. Wat dat betreft is enige zwakte binnen de economie en op de financiële markten niet volledig uit te sluiten.

Ethereum bij de beurzen daalt

Ondanks het feit dat de Ethereum Foundation voor 30 miljoen dollar aan Ethers richting Kraken stuurde, daalde het aantal munten bij de beurzen. In principe is dat een goed teken, omdat een lagere hoeveelheid Ethereum bij de beurzen betekent dat er minder beschikbaar is voor de vrije verkoop.

Hoe minder er beschikbaar is voor de vrije verkoop, hoe minder vraag er nodig is om de koers op een positieve manier in beweging te krijgen. Alleen op Kraken steeg het aantal Ethers van 1,83 naar 1,84 miljoen.

Alles bij elkaar opgeteld is het aantal Ethers bij de beurzen alsnog gedaald. In totaal staan er nu 18,15 miljoen Ethereum bij de beurzen, terwijl dat er eerst nog 18,22 miljoen waren. Die munten zijn bij elkaar ongeveer 34 miljard dollar waard.

Ethereum nieuws

Aantal Ethereum tokens op beurzen zakt naar laagste punt ooit
Roger Ver: Ethereum staat onbetwist aan de top van wereldwijde crypto-adoptie
KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet