Ethereum Nieuws

Update: De Ethereum Merge is nu – Zo volg je het live

Wil je de Ethereum Merge op de voet volgen? Dat kan. De Ethereum Foundation organiseert namelijk een livestream.

Heel veel crypto fans hebben jaren uitgekeken naar de aankomende Ethereum hard fork, die ook wel de Ethereum Merge wordt genoemd. De Ethereum Merge zal binnen 5 minuten plaatsvinden. Wij als Newsbit zullen jullie als lezer zeker op de hoogte houden. Maar wil je echt niks missen, dan kun je ook naar de livestream van de Ethereum Foundation kijken.

Over de Ethereum Merge livestream

De livestream van de Ethereum Foundation vindt plaats op YouTube en is vol in gang. De livestream ging ongeveer een uur geleden live. Tijdens de livestream kun je precies volgen hoe de Ethereum blockchain over gaat naar een proof-of-stake consensus.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

In de YouTube beschrijving kunnen we ook zien dat kijkers twee uur voordat de Merge plaatsvindt deel kunnen nemen aan een ‘POAP-kunstcanvas’. Dat suggereert dat vroege kijkers een verzamelobject van het Proof of Attendance Protocol (POAP) kunnen claimen, wat lijkt op een NFT-ticket voor een evenement.

De Ethereum Merge is jaren in de maak en is uitgebreid getest voorafgaand aan de definitieve mainnet-overgang. Het daadwerkelijke proces zal naar verwachting ongeveer 12 minuten duren. Tijdens deze minuten zullen 150 ontwikkelaars met argus ogen alles in de gaten houden om te kijken of er geen problemen zijn die ze moeten aanpakken.

Het Ethereum netwerk zal veel minder energie verbruiken

De Merge zal een zeer positief effect hebben op het energieverbruik van het Ethereum netwerk. Doordat Ethereum over gaat van een proof-of-work consensus naar een proof-of-stake consensus, zal het totale energieverbruik naar verwachting met 99,95% omlaag gaan.

De Merge is de eerste in een reeks grote upgrades voor Ethereum, met toekomstige stappen om het netwerk veel sneller, schaalbaarder en goedkoper te maken.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten