Gemini Exchange
Exchange

De Gemini Exchange krijgt wettelijk groen licht in Griekenland & Italië

De cryptocurrency-exchange Gemini blijft zich in Europa uitbreiden. Ze hebben nu nieuwe regelgevende goedkeuringen ontvangen in Griekenland en in Italië.

Goedkeuring ontvangen op 3 en 7 november

Gemini heeft zich nu officieel geregistreerd als virtuele valuta-operator bij de Italiaanse toezichthouder voor betalingsdiensten de ‘Organismo Agenti E Mediatori’ (OAM).

De crypto-exchange is tevens als aanbieder van bewaarwallets en aanbieder van virtuele valutawissel geregistreerd bij de Griekse ‘Hellenic Capital Markets Commission’ (HCMC). Volgens officiële gegevens werd de OAM-registratie uitgegeven op 3 november, terwijl de HCMC op 7 november zijn goedkeuring verleende aan Gemini.

Met de nieuwe registraties mag Gemini zijn cryptodiensten nu officieel in Griekenland en Italië aanbieden. De registraties tonen indirect ook aan dat Gemini voldoet aan de toepasselijke Griekse en Italiaanse antiwitwas- en terrorismefinancieringsregelgeving. Gemini is sinds november actief in meer dan 65 landen.

Gemini Earn en zijn bijkomende problemen

De laatste registraties kwamen voordat Gemini grote problemen ondervond op zijn uitleenplatform, bekend als Gemini Earn, dat is ontworpen om investeerders in staat te stellen 8% rente te krijgen door hun cryptocurrency uit te lenen.

Het product heeft naar verluidt momenteel alle opnames stopgezet. Dit vanwege de connectie met het onrustige cryptohandelsbedrijf Genesis Global Capital, waarbij Gemini naar verluidt $700 miljoen aan klantengeld in zich had.

Volgens de officiële Gemini-status kreeg Gemini Earn op 16 november problemen met stortingen. Dit is slechts een paar dagen nadat de eerste rapporten over de liquiditeitsproblemen van FTX opdoken. Het product dan ook nog steeds niet beschikbaar, terwijl alle andere Gemini-services, waaronder de exchange trading engine, Gemini Credit Card en andere, normaal lijken te werken.

Gemini Earn werd in 2021 gelanceerd in de Verenigde Staten (VS) en leverde diensten via een samenwerking met Genesis Global Capital, dat op 16 november stopte met opnames als gevolg van de aanhoudende FTX-besmetting. Gemini zei het volgende in een tweet van 21 november:

Wij blijven samenwerken met Genesis Global Capital, de leningpartner van Earn, en het moederbedrijf Digital Currency Group om een oplossing te vinden voor Earn-gebruikers om hun geld terug te betalen.

De crypto-exchange benadrukt nog eens dat zijn klantfondsen ten alle tijden veilig zijn gebleven. Gemini is namelijk een full-reserve exchange & custodian. Dit houdt in dat al het geld van klanten dat op Gemini wordt gehouden 1 op 1 bewaard wordt en op ieder moment beschikbaar is voor opname, zelfs als alle klanten dit tegelijkertijd doen.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?