Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

De grootste bank van Rusland voegt zich bij blockchainplatform

Een dochteronderneming van de grootste bank van Rusland, Sberbank, heeft zich aangesloten bij een blockchain-gebaseerd platform voor handelsfinanciering van grondstoffen.


Sberbank Switzerland

Sberbank heeft een overeenkomst getekend met het Zwitserse handelsfinancieringsplatform ‘Komgo’ om zijn blockchain-aangedreven handelsfinancieringsdienst toe te passen.

Vertegenwoordigers van Sberbank vertelden dat de samenwerking met Komgo de groeiende digitalisering van handelsfinanciering weerspiegelt.


Digitalisering van handelsfinanciering

Evgeny Kravchenko, hoofd handelsfinanciering bij Sberbank, lichtte toe dat handelsfinanciering van grondstoffen een strategische activiteit is van Sberbank. Volgens hem is Rusland de belangrijkste markt van het bedrijf, terwijl Sberbank ook handelsstromen wereldwijd ondersteunt.

“In de afgelopen jaren is de digitalisering van handelsfinanciering dramatisch versneld, in overeenstemming met de behoeften van marktspelers”, zei Kravchenko. Hij voegde eraan toe dat Komgo’s handelsfinanciering de efficiëntie van de activiteiten van Sberbank verder zal vergroten.


Evolueren door blockchain-industrie

Komgo is een gedecentraliseerde startup voor handelsfinanciering op basis van de Ethereum-blockchain. Een van de doelen is om handelsfinancieringstransacties te versnellen en belanghebbenden in staat te stellen een deal met onmiddellijk succes te volgen op basis van handelsinformatie over goederen.

Sberbank heeft de laatste tijd veel gedaan met de blockchain-industrie. Sberbank werkt namelijk ook al samen met een grote Russische luchtvaartmaatschappij, S7 Airlines, om een ​​op blockchain gebaseerd kaartverkoopsysteem te introduceren. De bank overweegt daarbij naar verluidt ook de lancering van zijn eigen stablecoin die één op één is gekoppeld aan de Russische roebel.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten