Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws, Solana Nieuws

De grootste supermarktketen van Kroatië accepteert nu crypto

Konzum, de grootste supermarktketen in Kroatië, gaat met de tijd mee door betalingen in crypto valuta’s zoals Bitcoin te introduceren.


Konzum accepteert 9 crypto valuta’s

De supermarktketen heeft maandag officieel aangekondigd dat het nu negen (9) crypto valuta’s accepteert voor betaling in zijn online winkel. Hierdoor kunnen klanten dus crypto gebruiken om boodschappen, hygiëneproducten en huishoudelijke artikelen te kopen. Dit maakte het bedrijf bekend via een blogpost op hun website.

Volgens de aankondiging gaat het om de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS), Dai (DAI), Ripple (XRP), Stellar (XLM), en stablecoins zoals Tether (USDT ) en USD coin (USDC).

Om de nieuwe crypto betalingsoptie mogelijk te maken, werkte Konzum samen met een lokale crypto betalingsverwerker, Electrocoin. Dit was nodig om PayCek te implementeren, een systeem waarmee verkopers crypto valuta betalingen kunnen accepteren.

Rekening houdend met de hoge volatiliteit van cryptoprijzen, garandeert het PayCek-systeem kopers een vaste wisselkoers aan het begin van de transactie. Hierdoor is er voldoende tijd voor een succesvolle uitvoering. Electrocoin wordt gereguleerd door het Kroatische toezichthoudende agentschap voor financiële diensten. Zo vertelde een woordvoerder van Konzum, eraan toevoegend dat Konzum geen crypto zal houden als onderdeel van het initiatief:


Niet alleen online acceptatie

De vertegenwoordiger zei dat Electrocoin van plan is om tegen het einde van het jaar nog drie crypto valuta’s aan PayCek wil toevoegen. Hierdoor kan de supermarktketen ook betalingen in Solana (SOL), Litecoin (LTC) en Dogecoin (DOGE) ondersteunen.

Momenteel accepteert Konzum alleen online crypto. Echter is het van plan om de betalingsoptie in de nabije toekomst uit te breiden naar zijn supermarktketen. De retailer heeft meer dan 700 winkels in Kroatië en heeft meer dan 10.000 medewerkers. De woordvoerder voegde hier het volgende aan toe:

“Vanaf binnenkort zijn betalingen in onze winkels ook beschikbaar.”

Volgens Konzum bestuurslid Uroš Kalinić toont de introductie van cryptobetalingen de toewijding van het bedrijf aan wereldwijde trends en innovaties. Kalinić meldde het volgende:

“Als grootste winkelketen in Kroatië, die in zijn geschiedenis bijna 65 jaar de leider is op de binnenlandse markt in termen van bedrijfsresultaten en technologische prestaties, zijn we er trots op leiders te zijn in een ander gebied dat zich snel ontwikkelt.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten