Ethereum Nieuws

De hoeveelheid ETH in bezit van miners bereikt hoogste niveau sinds 2016

De hoeveelheid Ethereum (ETH) die door miners momenteel wordt aangehouden, heeft nieuwe recordniveaus bereikt in termen van Amerikaanse dollars ($). De ETH-miners blijven namelijk terughoudend om hun tokens te verkopen.


ETH-miners willen niet verkopen

Het saldo van Ethereum-miners is het grootste sinds kort nadat het netwerk vijf jaar geleden werd gelanceerd. Wanneer het wordt omgezet in USD, bevindt het zich op een historisch hoogtepunt van $1,85 miljard, volgens gegevens van analyseplatform Santiment.

Het bedrijf verklaarde op Twitter dat de 532.750 ETH het grootste saldo is dat miners sinds 13 juli 2016 hebben. Het bedrag komt overeen met ongeveer 0,45% van het totale circulerende aanbod van Ethereum, dat momenteel 117,8 miljoen ETH is.

Ethereum-miner saldi en prijs. Bron: santiment.net

Miners verkopen het actief meestal regelmatig om kosten te dekken, waaronder elektriciteits- en hardwarekosten. Een terughoudendheid om te verkopen suggereert dat miners zouden kunnen wachten op verdere prijsstijgingen.


Hash rate niet beïnvloed

De hash rate van Ethereum, vaak gezien als een weerspiegeling van de gezondheid en veiligheid van het netwerk, zakte tijdens de uittocht van miners uit China samen met die van Bitcoin. De hash rate van Ethereum daalde eind juni tot 477 TH/s. Deze is de afgelopen drie maanden echter volledig hersteld en steeg naar nieuwe pieken. Het is momenteel met 150% gestegen sinds het begin van het jaar.

Dat is ondanks het feit dat de in China gevestigde Ethereum-miningpools uit de race zijn gevallen. SparkPool en BeePool hebben hun activiteiten hebben opgeschort de afgelopen weken. Vreemd genoeg is er geen merkbare daling van de hash rate geweest die volgens Bitinfocharts op 5 oktober een recordhoogte van 745 terrahashes per seconde (TH/s) bereikte.

Cointelegraph meldde in september dat Ethereum-miners begin augustus waren begonnen met het hamsteren van de activa na de London hard fork. Onderzoek van de crypto-exchange Kraken suggereerde dat miners verdere prijsstijgingen verwachtten van potentiële deflatoire eigenschappen na de lancering van EIP-1559, waardoor een deel van de transactiekosten wordt geburnd.

Sinds de upgrade afgelopen 5 augustus live ging, is volgens Ultrasound.Money al 473.120 ETH, ter waarde van ongeveer $1,7 miljard, geburnd. Naast de squeeze op het aanbod is er ook een groot percentage ingezet op het Eth2 Beacon Chain-contract. Volgens de Eth2-explorer is ongeveer 6,7% of 7,9 miljoen ETH gereserveerd voor staking. Tegen de huidige prijzen van ongeveer $3.577 komt dit neer op ongeveer $28 miljard.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten